Králik s kapustou a žemľovou knedľou

olinecka - fotkaolinecka, 1. júna 2014
Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Foto: olinecka

Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.

6-7
porcií
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 ks
podľa potreby
podľa potreby (alebo vegeta)
  na orestovanie
podľa potreby
1 hlávka
5 PL
 na zátrepku
podľa chuti
Knedľa žemľová:
6 - 8 ks (alebo rožky)
1 hrnček
1|2 hrnčeka
1|2 hrnčeka
3 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kralika si nakrajame na menšie kusky.Cibuľu pokrajame nadrobno a orestujeme do sklovita pridame mäso ,korenie soľ podľa potreby červenu sladku papriku mletu.Mäso dusime pod prikryvkou do zmäknutia 1,5 až 2 hodiny podľa potreby.Medzitym sme si pripravili kapustu ,ktoru sme nasekali nadrobno.Olej rozpalime v hrnci a vsypeme pripravenu kapustu.Pridame nasekany kôpor a dusime do mäkka pod prikryvkou.

  2. 2

    Keď je kapusta mäkka prilejeme smotanu v ,ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.Žemle pokrajame nadrobno pridame detsku krupicu,muku hrubu mlieko soľ podľa ptreby nasekanu pažitku a petržlenovu vňať a žltka.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh ,ktory vmiešame do pripravenej hmoty.

  3. 3

    Pripravime si mikrotenovy sačok väčši a masu vsypeme doň.Sačok sformujeme do rolky ,ktoru previažeme motuzom a dame variť do vriacej vody asi 30-35 minut.Po uvareni odstranime mikrotenovy sačok a krajame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: