Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
20 g
1 ks
1 ks malý
800 g
1 ks
100 ml
50 g
50 ml
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Panenku nakrájame na medailóniky. Z polovičky bryndze a polovice nasekaného medvedieho cesnaku vytvarujeme guľky. Vložíme ich do medailónikov, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V ohňovzdornej miske ich necháme odstáť na teplom mieste.

  2. 2

    Z uvarených zemiakov, masla, mlieka a zo soli pripravíme kašu, do ktorej primiešame opečenú cibuľku.

  3. 3

    Do výpeku z panenky pridáme druhú polovicu cesnaku, nakrájaný pór a nakrájanú alebo nastrúhanú cuketu. Všetko spolu opečieme, dochutíme soľou a korením. Napokon primiešame druhú polovicu bryndze. Plnené medailóniky podávame so zemiakovou kašou a s bryndzovou-cuketovou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist