Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou
Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku nakrájame na medailóniky. Z polovičky bryndze a polovice nasekaného medvedieho cesnaku vytvarujeme guľky. Vložíme ich do medailónikov, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V ohňovzdornej miske ich necháme odstáť na teplom mieste.
- 2
Z uvarených zemiakov, masla, mlieka a zo soli pripravíme kašu, do ktorej primiešame opečenú cibuľku.
- 3
Do výpeku z panenky pridáme druhú polovicu cesnaku, nakrájaný pór a nakrájanú alebo nastrúhanú cuketu. Všetko spolu opečieme, dochutíme soľou a korením. Napokon primiešame druhú polovicu bryndze. Plnené medailóniky podávame so zemiakovou kašou a s bryndzovou-cuketovou omáčkou.
Tiež bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu