Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Domáce maslové croissanty
Tento recept sa nejako nezobrazoval tak po vsetkej komunikacii s p. Adminkou a skusania a testovania si...
Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.
Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...
Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....
Tekvicové halušky
Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha. pravda. sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept. html Mam...
Kuracina marinovaná v majonéze
Naše obľúbené rezníky... Keď som našla tento týždeň na vareche recept na Domácu majonézu podľa receptu...
Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.
Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...
Zapekaný karfiol s bešamelom
Ľahké a rýchle jedlo, vhodné najmä na tieto horúce dni.
Východniarske džadky
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka... a potom som ho robila dcérke, keď bola...
Kuracie mäso s kyslou kapustou
Nemusíte mať celé kurča, ja používam len stehná, tie máme všetci najradšej.
Domáci podplamenník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Vyprážaná tekvica v cestíčku a strúhanke
Podľa opisov grékov a rimanov tekvicu poznali a obľubovali ju aj v staroveku. Pre indiánov slúžila ako...
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...
Losos s holandskou omáčkou
Lososa osolíme a opepříme a opečeme na másle z olejem. Pokud máme lososa s kůží, ...
Svokrine rezne
Tieto mleté rezne ma naučila moja svokra, sú dobré za studena, aj teplé.
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Sójový segedínsky guláš
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami....
Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce)
Toto patri k mojim najoblubenejsim jedlam, tak to vyskusajte aj vy, mozno bude patrit aj...
Tatarčené pirohy
Jednou zo špecialít gazdiniek zo severovýchodného Slovenska sú tatarčené pirohy, ktorých názov je odvodený od tatarky...
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....
Karfiolové placky
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme cca 25 minút. Po uvarení necháme...
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Zemiakové šúľance na slano
Cesto: Zemiaky si nastúhame na strúhadle ako mrkvu. Na dosku dáme postrúhané zemiaky, hrubú múku,...