Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Casarecce alla gricia
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....
Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....
Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom
Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept...
Peperonata so sušenou šunkou
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či...
Strapačky bez lepku s kapustou
Obľúbené halušky si môžete pripraviť aj s kyslou kapustou. Výsledkom budú skvelé strapačky bez lepku, na ktorých si pochutí určite celá vaša rodina....
Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji
Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...
Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....
Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke
Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Parená sudová kapusta
Tento recept sa u nás pripravuje dosť často a už dlho, patrí medzi naše obľúbené. Zdedili...
Sladké cuketové cestoviny
Priznávam, dochádza mi fantázia. Nanešťastie cuketa nedochádza, tej je stále dosť. Táto nerovnováha...
Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami
Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.
Chrumkavé kurča s tymianovo-prosciuttovou plnkou
Kurča varím veľmi zriedka, ale práve dnes sme naň dostali chuť. Nevarím štandardné jedlá,...
Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Čína z tofu v placke
velmi chutný a zdravý obed... Píšem len prípravu samotného jedla zemiakove lokše sa robia klasicke to...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...
Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...
Gratinovaná tortička z kolienok s čerešňami
Kolienka uvaríme a scedíme. Žĺtka vymiešame so 100 gramami cukru a vanilkou na žltú penu, ...
BBQ kuracie prsia marinované s tequilou
Nie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny....
Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...