Moje buchty z mikrovlnky

rona33 - fotkarona33, 16. apríla 2012
Moje buchty z mikrovlnky
Foto: rona33

Pre krátkosť času som vyskúšala urobiť parené buchty v mikrovlnke. Celkom sa mi podarili. Nebol rozdiel od tých, ktoré som robila na pare. Je Zobraziť celý popisPre krátkosť času som vyskúšala urobiť parené buchty v mikrovlnke. Celkom sa mi podarili. Nebol rozdiel od tých, ktoré som robila na pare. Je to môj vlastný recept ma rýchlu prípravu. Buchty chutia super.

4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 gramov
200 gramov
cca 2 gramy podľa chuti
2 PL
2 ks celé
120 gramov na pečenie PALMELA
1 kocka
2 dcl
1 PL preosiata.
1 PL
2 PL
1 PL
3 PL na potretie
0,70 litr.fľaša polené zavárané
 na potretie




Postup

  1. 1

    Zmiešame múky soľ, cukor, vajcia, tuk, pridáme kvások, ktorý si pripravíme klasickým spôsobom. Do 2 dcl vlažného mlieka pridáme 1 PL hladkej múky, 1 PL cukor kryštálový a kocku kvasníc ( asi 2 gr.). Kvások musí nakysnúť ako pena na pive. Vypracujeme redšie cesto a necháme vykysnúť podobne ako na knedlu. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Povykrajujeme 2 dcl pohárom krúžkové placky. Na jednu placku položíme 1 polenú broskyňu, druhou plackou ju prikryjeme, kraje utlačíme a znovu vykrojime pohárom. Buchtu odložíme na 10 minut na podkysnutie

    Moje buchty z mikrovlnky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si silikónovú formu na tortový korpus. Vymastíme ju olejom ako plech. Poukladáme podkysnuté buchty a šup do mikrovlnky.

    Moje buchty z mikrovlnky - obrázok 2
  3. 3

    Mikrovlnku nastavíme minimálne na 700 Wth a pečieme 11 - 12 minút.. Po uplynutí uvedených minút necháme buchty asi 1 - 2 minuty v mikrovlnke. Mikrovlnku neotvárame aby buchty neklesli - nepadli. Až po 2 - ch minutách.

  4. 4

    Potom buchty z mikrovlnky vyberieme, potrieme olejom, posypeme posýpkou z práškového cukru a kakaa. Polejeme roztopeným maslom a podávame ešte teplé. Dobrú chuť.

    Moje buchty z mikrovlnky - obrázok 4

Diskusia k receptu

mataliptak
vyzerajú úžasne ale sa chcem opýtať , ked sa hned nezjedia tak nestvrdnú ?? lebo ja som už robila v mikrovlnke a po vychladnutý boli dosť tvrdé .... :-(
paveva
tie tvoje vyzerajú pekne, ale ako píše Matalipták ,nebudú tvrdé? namám odvahu ich robiť v mikrovlnke
mojack
1 kocka droždia -42 g- na 400g muky .Nie je to veľa?
rona33
Chcem odpovedať na otázky. Či buchty po uvarení nestvrdnú? Nie. Je treba po minúte po vybratí mikrovlnky potrieť buchty olejom. Či je kocka droždia veľa? Nie. Je tam takmer 0,5 kg múky a buchty musia byť nadýchané. Treba vyskúšať. Určite je to dobre. Mám to odskúšané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia