Foto: sneica
tento recept som chcela vyskusať tak som si ho trosku upravila...
porcií
Suroviny
200 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
špenatové halušky: | |
|
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 lyžičky |
|
|
|
šampiňónovo-paprikova šťava: | |
1 ks |
|
200 g |
|
|
|
3-4 dcl |
|
|
|
|
Postup
-
1
mäso a slaninu pokrájame na kusky,pokoreníme a potrieme cesnakom....striedavo napicháme na ihlu a opečieme...podávame so špenátovými haluškami a šampiňónovou šťavou...v pôvodnom recepte je jahňacina bravčové a aj býčie žľazy...v mrazaku som mala len jedno s týchto troch druhov a to bravčové,tak som pridala hydinove...:)
-
2
halušky urobime s polohrubej muky,špenátu,vajíčka,prašku do pečiva a soli...
-
3
všetko zmiešame...Halušky uvarené v slanej vode scedíme a pokvapkáme maslom...
-
4
šampiňónovo-paprikova šťava:cibuľu nakrájame a restujeme na troche oleja spolu s 20 dg pokrajaných šampiňónov...
-
5
Keď sú udusené,poprášime ich maizenou a zalejeme vývarom...povaríme
-
6
napokon zjemníme smotanou do ktorej sme pridali mletú červenú papriku...
-
7
tak teda poďme ochutnať...:)
Diskusia k receptu