Husársky ražeň fotorecept

sneica - fotkasneica, 17. februára 2012
Husársky ražeň (fotorecept)
Foto: sneica

tento recept som chcela vyskusať tak som si ho trosku upravila...

5
porcií

Suroviny

200 g
400 g
200 g
špenatové halušky:
1 ks
250 g
1/2 lyžičky
šampiňónovo-paprikova šťava:
1 ks
200 g
3-4 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mäso a slaninu pokrájame na kusky,pokoreníme a potrieme cesnakom....striedavo napicháme na ihlu a opečieme...podávame so špenátovými haluškami a šampiňónovou šťavou...v pôvodnom recepte je jahňacina bravčové a aj býčie žľazy...v mrazaku som mala len jedno s týchto troch druhov a to bravčové,tak som pridala hydinove...:)

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    halušky urobime s polohrubej muky,špenátu,vajíčka,prašku do pečiva a soli...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetko zmiešame...Halušky uvarené v slanej vode scedíme a pokvapkáme maslom...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šampiňónovo-paprikova šťava:cibuľu nakrájame a restujeme na troche oleja spolu s 20 dg pokrajaných šampiňónov...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú udusené,poprášime ich maizenou a zalejeme vývarom...povaríme

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    napokon zjemníme smotanou do ktorej sme pridali mletú červenú papriku...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tak teda poďme ochutnať...:)

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ja som ešte nejedla špenátové halušky. Najvyšší čas to napraviť:-) Ten tvoj obrázok je taký lákavý, ze to musím celé vyskúšať.
Tento obedík by mi určite chutil.Máme radi všetkého druhu ražníky.Halušky zo špenátu robievam,takže viem,akú dobrotu si dnes nachystala.

Pridaj komentár k receptu: