Husársky ražeň fotorecept

sneica - fotkasneica, 17. februára 2012
Husársky ražeň (fotorecept)
Foto: sneica

tento recept som chcela vyskusať tak som si ho trosku upravila...

5
porcií

Suroviny

200 g
400 g
200 g
špenatové halušky:
1 ks
250 g
1/2 lyžičky
šampiňónovo-paprikova šťava:
1 ks
200 g
3-4 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mäso a slaninu pokrájame na kusky,pokoreníme a potrieme cesnakom....striedavo napicháme na ihlu a opečieme...podávame so špenátovými haluškami a šampiňónovou šťavou...v pôvodnom recepte je jahňacina bravčové a aj býčie žľazy...v mrazaku som mala len jedno s týchto troch druhov a to bravčové,tak som pridala hydinove...:)

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    halušky urobime s polohrubej muky,špenátu,vajíčka,prašku do pečiva a soli...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetko zmiešame...Halušky uvarené v slanej vode scedíme a pokvapkáme maslom...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šampiňónovo-paprikova šťava:cibuľu nakrájame a restujeme na troche oleja spolu s 20 dg pokrajaných šampiňónov...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú udusené,poprášime ich maizenou a zalejeme vývarom...povaríme

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    napokon zjemníme smotanou do ktorej sme pridali mletú červenú papriku...

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tak teda poďme ochutnať...:)

    Husársky ražeň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásny farebný a určite veľmi chutný obed ste dnes mali.kk