Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 7. februára 2011
Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept)
Foto: evusik

Vždy keď robím túto omáčku je iná. Výsledná chuť totiž závisí od chuti jabĺk. Najlepšie sa hodia kyselkavé jablká, ale aj cibuľa tomu dodá Zobraziť celý popisVždy keď robím túto omáčku je iná. Výsledná chuť totiž závisí od chuti jabĺk. Najlepšie sa hodia kyselkavé jablká, ale aj cibuľa tomu dodá svoju špecifickú chuť. Tá bude iná keď dám len bielu cibuľu a iná keď dám aj červenú. Tak ak máte chuť - hor sa do experimentovania :-)

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 údená prerastená
  na kura
Omáčka:
1 ks
1 ks, veľká
 tmavý




Postup

  1. 1

    Zo všetkého najprv si dáme variť zemiaky, ktoré použijeme ako prílohu. Kuracie mäso si nakrájame na pásiky, okoreníme grilovacím korením a premiešame. Bravčovú (kuraciu) pečeň nakrájame na pásiky, posypeme drvenou rascou a premiešame. Slaninu nakrájame na menšie tenké štvorčeky, alebo na ľubovoľné iné geometrické tvary. Jablko a cibuľa zatiaľ pokojne čakajú kým príde na nich rad.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja, alebo iného omastku opražíme najskôr kuracie mäso, pridáme pečeň....

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    slaninu...

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    premiešame a orestujeme všetko spolu. Nerobíme dlho aby nám pečienka nestvrdla, teda nie naša ale tá na panvici. Ochutnáme a prípadne dosolíme a dokoreníme. Mäso z panvice preložíme a odložíme na teplé miesto.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Omáčka: Hrozienka si namočíme do vody. Do panvice v ktorej sme restovali mäso nalejeme trošku vody, dobre premiešame z výpekom a necháme prevrieť. Vložíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané jablko a dusíme a dusíme až sú cibuľa a jablko úplne mäkké. Celkom jemne posolíme.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ponorným mixérom zmes rozmixujeme a teraz prichádza na rad to o čom som hovorila na začiatku. Všetko záleží na jablkách. Výsledná chuť má byť jemne sladko kyselkavá po jablkách s malým cibuľovým chvostíkom. K tomu sa musíme dopracovať. Ja som mala veľmi sladké jablká preto som pridala ešte doma robenú neochutenú, kyselkavú, jablkovú dreň.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trochu osoliť, štipku bieleho mletého korenia, trochu balzamiko octa, za hrsť namočených hrozienok a dobre povariť. Na záver môžete pridať za malú lyžičku solamylu rozmiešaného v troche vody. Omáčku to nielen zahustí ale sa bude aj pekne lesknúť.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžeme servírovať: uvarené zemiaky si najskôr vidličkou popučíme, pridáme kúsok masla a petržlenovú vňať. Popučené zemiaky natlačíme do formičky, ktorú mi podľa mojich pochynov :-) vyrobil manžel - konzervu z nejakých rybičiek zbavil nielen vrchnáka ale aj dna a začistil to (nepýtajte sa ma ako) aby som sa neporezala.

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    formičku vyberieme a zostane nám pekné zemiakové koliesko ...

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na ktoré navrstvíme mäsové kúsky a na vrch ako klobúčik dáme opečené koliesko jablka

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prelejeme cibuľovo jablkovou omáčkou a môžeme podávať :-)

    Mäso s cibuľovo jablkovou-omáčkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

lyali
Takéto jedlo určite môžem. Krásne naservírované. Ďakujem a inšpiráciu :-)
alexola
spojenie chutí aj fotky vyzerajú veľmi profesionálne :) niekedy musím vyskúšať..
janazjarku
Super bombové !! Oko sa najedlo vôňu a chuť si kľudne predstavím , lebo ja mám ozaj skvelú predstavivosť :-) Ja by som ti za tento skvelý recept udelila dáky výherný hrniec !! A že pozdravujem manžela za tú perfektnú formičku ukážem ju aj môjmu nak si zasúťaží chlapec :-)
vavan
tak toto je nádherne naaranžavané škoda jesť.
cica2
vyzerá to supér, krásne naaranžované!!!....veru ani teraz by som neodolala:)
babinka
a mne sa najprv zazdalo, ze to je zakusok - ze si sa pomylila v nadpise receptu. A nepomylila si sa!!! Aranzma profiiiiika!
tatranka
Tvoj recept rozpráva o tom ,že si gurmánka.Vieš pekne stolovať a odovzdať nám niečo chutné a zaujímavé.Veľmi pekný recept.
bzuky
Krásne a určite aj velmi dobré.
celero
Veľmi dobre to vyzerá... Určite vyskúšam :) Ďakujem za recept.
garanco
Včera som počula takúto vetu, týkala sa jedla:" oči väčšie ako žalúdok". Vidieť Tvoj tanier s týmto perfektným jedlom, určite by mal človek naň chuť aj s plným žalúdkom! :-)))
dogagador
v ktorej luxusnej "restauracii" sa toto podava? okamzite sa nechavam pozvat!
evanaaa
Ja, keď som uvidela obrázok, hneď som si pomyslela, aha redakcia zas pridáva recept, myslím, akože nejaký kuchár - profesionál, a zatiaľ je to dielko amatérky, mali by ho zhodnotiť.
evusik
ďakujem vám všetkým za pekné komentáre :-) moc ma to teší že sa vám môj recept páči
frezia68
Veľmi pekne pripravené a určite veľmi chutné...:-) šikulka.
gman
RESPECT!!! prezentacia, fotka, recept. klobuk dolu....
evusik
@ewi2709 ja som robila z cca 400g pečene a asi 400g kuracieho mäsa v podstate sú to 4 porcie = 200g mäsa v surovom stave na jednu osobu. Ale samozrejme všetko záleží od toho akých máš doma jedákov :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia