Údené v červenej kapuste fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. novembra 2011
Údené v červenej kapuste (fotorecept)
Foto: tinca

Raz som u kamošky jedla podobné,ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja som zohnala červenú a vytvorila si vlastný recept s Zobraziť celý popisRaz som u kamošky jedla podobné,ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja som zohnala červenú a vytvorila si vlastný recept s údeným.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
150 g /biela/
100 g
2 ks
1 strúčik
  na obaľov.
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Údené v červenej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso okoreníme korením 4 farieb.

    Údené v červenej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme ho v hladkej múke. Pripravíme si cestíčko: z kyslej červenej /môže byť aj biela/ kapusty vytlačíme všetku vodu a pokrájame si ju na menšie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, rascu, osolíme a okoreníme. Ku kapuste zapracujeme múku a vajcia a vypracujeme si cestíčko.

    Údené v červenej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso v ňom dobre obalíme a vyprážame ho v horúcom oleji z oboch strán. Necháme na servítke zbaviť prebytočného tuku. RADA NAVYŠE: ak nemáme radi údené môžeme použiť aj iný druh mäsa /kuracie,bravčové/, tiež miesto červenej sudovej kapusty môže byť aj biela.

    Údené v červenej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zvyšnou kapustou, s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninkou. Je to dosť sýte, mne to stačilo so zeleninou. Dobrú chuť!

    Údené v červenej kapuste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

julko
Mám veľmi rád udené mäso, asi ako každý chlap. Vyzerá to výborne. Ďakujem za recept
vierik
Vyzerá to veruže dobre,asi bude v nedeľu.Skúsim z karé a bielej kapusty.
Díky za nápad...
danculka
Super nápad,tiež sme mali údené, ale na iný spôsob,vyzerá to efektne....
tetrisss
Hm, to musi byt dobrota, vyskusam urcite v najblizsom case.
používateľ nemá avatar
mb
mb
@vierik , presne to mi napadlo vyskusat kare s bielou kvasenou kapustou. aj ked povodny recept - super :)
sneica
mnaaam to muselo chutit...parádne údene ,pekné foto...mnam...
milamila
mňam, už teraz si robím chute na údené mäsko, takto som ešte nerobila ale robievam údené v zemiakovom obale, na spôsob černohorského rezna a je to tiež veľmi dobré...............určite to v sobotu vyskúšam
vavan
toto vyzerá zaujímavo,musím vyskúšať
bugrislansky
to je ale nádhera a ta chuť to musí být luxusní!už sviští do KK.díky za kouzelný receptík!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia