Kurací paprikáš

mamina2 - fotkamamina2, 27. januára 2011
Kurací paprikáš
Foto: mamina2
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Kurča si rozporcujeme , umyjeme, osolíme,okoríme a opražíme na troške oleja. Potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľku,na pásiky pokrajanú papriku,sladku papriku a bšetko spolu krátko opražíme.zalejeme asi 2dcl vývarom a prikryté dusíme. podľa potreby potom podlievame. Ked je mäsko udusene vyberieme ho do misy a do výpeku vylejeme smotanu zmiešanu s múkou a kečupom...miešame kým to nezhustne ,dochutime citronovou šťavou,poprípade soľou a vylejeme na mäso. podavame s haluškami alebo cestovinami

Diskusia k receptu

cica2
náš obľúbený obed, tiež tak robievam. A ďakujem za dobrý tip, skúsim aj ja pridať kečup:)
tinca
aj ja mňam, ale u nás v PD paprikáš bol vždy bez smotany a porkelt so smotanou, neviem ako inde,napíšte!!
mamina2
ja som tiez z okresu PD a pamatam si ze doma to bolo tak :)
altyn
U nás (doma) bol paprikáš so smotanou a perkelt bez smotany a so zeleninou (rajč. a pap.). Paprikáš mi vždy viac chutil. Ja ale mäso vykostím, to sa potom menej ušpiním. Narobila si mi chute... :-)))
talia
Tie halušky vyzeraju super aj s tym mäskom mohla si napisat aj recept na tie halušky ešte som take nerobila dakujem.
agora
u nás detto obľúbené jedlo a manželovi stačí len šťava a halušky
duschko
Mamina 2 narobila si mi chute. Uz viem, co na zajtra. U nas na Spisi paprikas je s paprikou a perkelt so smotanou. Nakoniec je to celkom jedno, len ked chuti. Co sa tyka prilohy, tak to mozu byt halusky, nokerle, ale aj kolienka a pod.
jarunka
Davno som nevarila kuraci paprikas. Dala by som si.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha