Lečo trochu inak

orchidea - fotkaorchidea, 26. júla 2012
Lečo trochu inak
Foto: orchidea

Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som dva recepty do jedného a ľahké zeleninové jedlo bolo na svete. A dalo sa zjesť...

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (trojuholník)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    (Množstvá som neuviedla, treba dať podľa toho, koľko porcií budete robiť). Mladú cuketu som umyla, nakrájala som ju aj so šupkou na menšie kocky, nakrájala som aj papriku na rezančeky a paradajky zbavené šupiek na kocky. Ja šúpem paradajky tak, že ich na guľatej strane narežem do kríža, vložím ich do misky a zalejem vriacou vodou. Chvíľu nechám postáť a ošúpem.

  2. 2

    Na oleji som upražila nakrájanú cibuľu a pridala som cuketu. Posypala som ju kari korením a soľou. Pretlačila som dva strúčiky cesnaku. Chvíľu som podusila a pridala som papriku a paradajky.

  3. 3

    Všetko som dusila ale nie dlho, ja mám radšej keď je zeleninka tvrdšia a nie veľmi mäkká. Do zeleninovej zmesi som nakrájala na kúsky 3 trojuholníkové syry (Syrokrém) ale môžu sa použiť akékoľvek iné tavené syry. Miešala som kým sa neroztopili.

  4. 4

    Nakoniec som dochutila čerstvými bylinkami. To už len pre tých ktorým bylinky v jedle nevadia. Použila som bazalku, oregano.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Cuketove recepty mam rada, aj taketo leco som uz robila a vsetkym chutilo, cuketu momentalne nemam, cakam, kym zlacnie na trhu:-), recepty cerpam aj z kucharskej knizky od herecky Jany Stepankovej z roku 1994 "Recepty na cukety", vrelo ju doporucujem vsetkym, ktori maju cukiet nadbytok :-)

Pridaj komentár k receptu: