Foto: orchidea
Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som dva recepty do jedného a ľahké zeleninové jedlo bolo Zobraziť celý popisZase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som dva recepty do jedného a ľahké zeleninové jedlo bolo na svete. A dalo sa zjesť...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
(Množstvá som neuviedla, treba dať podľa toho, koľko porcií budete robiť). Mladú cuketu som umyla, nakrájala som ju aj so šupkou na menšie kocky, nakrájala som aj papriku na rezančeky a paradajky zbavené šupiek na kocky. Ja šúpem paradajky tak, že ich na guľatej strane narežem do kríža, vložím ich do misky a zalejem vriacou vodou. Chvíľu nechám postáť a ošúpem.
- 2
Na oleji som upražila nakrájanú cibuľu a pridala som cuketu. Posypala som ju kari korením a soľou. Pretlačila som dva strúčiky cesnaku. Chvíľu som podusila a pridala som papriku a paradajky.
- 3
Všetko som dusila ale nie dlho, ja mám radšej keď je zeleninka tvrdšia a nie veľmi mäkká. Do zeleninovej zmesi som nakrájala na kúsky 3 trojuholníkové syry (Syrokrém) ale môžu sa použiť akékoľvek iné tavené syry. Miešala som kým sa neroztopili.
- 4
Nakoniec som dochutila čerstvými bylinkami. To už len pre tých ktorým bylinky v jedle nevadia. Použila som bazalku, oregano.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu