
Mexická omáčka s vajíčkom a hranolkami
klobásu narežeme na kolieska a osmažíme na oleji. K upraženej klobáse pridáme červenú fazuľku v paradajkovej...

Kaukazský kapor
Tento recept som našla na internete, celkom ma zaujal, tak som ho vyskúšala. Určite som...

Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Morčacie stehno s medvedím cesnakom
a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na jednom peknom blogu,...

Boršč
Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, ...

Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Fazuľová polievka
Do hrnca dáme fazuľu namočenú deň dopredu, cibuľu, bobkový list, korenie a rebierka, alebo iné udené mäso....

Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Kıymalı Bazlama
Bazlama s mletym mäsom. Bazlama je plnene kysnute cesto, ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len...

Lievance - dolky
Kysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som...

Bravčové závitky
Chcem sa s Vami podeliť o dobrotku, ktorú mám strašne rada. Je to pre tých čo...

Pečené zemiaky s údeným mäsom
Pečené brambory s uzeným masem. Já bych brambory jíst neměla, ale sem tam zhřeším!:-)))

Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...

Domáci zemiakový knedlík so slaninkou a cibuľkou
Kombinácia chutí veľmi dobrá. To čo zostalo z predchádzajúceho obeda som spojila a vyšlo toto :)

Granadírsky pochod
Dnešný obedík:))... cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-*

Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...

Cuketa so smotanou
Pretože je teraz veľmi horúco a nechce sa mi dlho variť, ale všetci chú jesť aj tak,...

12-hodinová kačica
Doteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol ho vyskúšať....

Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...

Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...

Kuskus so zeleninou na marocký spôsob
Exotika na tanieri: Piatkový marocký obed - Kuskus so zeleninou

Domáca pizza bez váženia
Tento recept používame už veľmi dlho a jeho výsledok nám veľmi chutí. Je veľmi jednoduchý a...

Zapekané mäso pod perinou
Milujem zapekacie misky, jedlo v nich urobené je geniálne preto, lebo v jednej nádobe máte...

Hovädzí guláš s fazuľou
tento recept ako aj ostatne čo budem pridávať mám ako moje osobné dedičstvo po mojej neb...

Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku
Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky...

Zapekané morčacie kúsky
znova jeden z mojich receptov ala "Co zostalo v komore" po styroch rokoch doma pri detoch a...

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Knedľové cestíčka s párkami
U nás doma sa tento recept robí najčastejšie vtedy, ak z obeda ostanú knedle. No...