
Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Rýchle študentské cestoviny :)
Hlad je najlepší kuchár a pokiaľ bývate na internáte platí to hneď dvojnásobne... základným predpokladom je rýchlo...

Bravčové mäsko na kuriatkach
Nevedela som čo urobiť na obed. Zachránili ma kuriatka v mrazničke.

Zapekané morčacie kúsky
znova jeden z mojich receptov ala "Co zostalo v komore" po styroch rokoch doma pri detoch a...

Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...

Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...

Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...

Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...

Pizza Alex po roku
V auguste 2010 som tu prezentovala Alex pizzu z pezze, no keď som si recept nedávno...

Kapustnica na bielo
Kapustnica, ktorá je u nás zaužívaná. Je to recept z vlastnej kuchyne a podávame ju...

Anglické fašírky
Tento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Ázijské kuracie s rezancami
Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed...

Rodinný poklad - najvianočnejší kapor
Nikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra. Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc...

Malostranské kotlety
Mnozí z vás, kteří mne znají vědí, že se snažím jídlo "dělit" . Možná...

Cuketa so smotanou
Pretože je teraz veľmi horúco a nechce sa mi dlho variť, ale všetci chú jesť aj tak,...

Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...

Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...

Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...

Dusené hovädzie mäso s lečom a kysnuté parené knedle
Príprava tohto jedla je jednoduchá. V tomto recepte vám predstavím aj to ako som robil knedle a...

Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou
Chystala som suroviny na iný recept. Ako vždy, uvarila som viac fazule a upiekla viac...

Bryndzové halušky so slaninkou a cibuľkou
tento recept patrí medzi moje obľúbené jedlo. Veru , chutí nám všetkým, buď samostatne, ...

Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší...

Muflónie kotlety po zbojnícky
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, ...

Kurací popcorn
Je to veľmi jednoduchý a rýchlý recept. (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www....

Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....

Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.

Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.

Hovädzí guláš s fazuľou
tento recept ako aj ostatne čo budem pridávať mám ako moje osobné dedičstvo po mojej neb...

Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...

Králík na smetaně
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který si uvaříme předem. (Z předku dělám polévku...