Zemiaky na paprike s cestovinou fotorecept

zoltan - fotkazoltan, 5. novembra 2013
Zemiaky na paprike s cestovinou (fotorecept)
Foto: zoltan

Nie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na paprike považujem za hotové jedlo, ku ktorému pridám cestovinu, Zobraziť celý popisNie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na paprike považujem za hotové jedlo, ku ktorému pridám cestovinu, keď tie zemiaky nezjem ešte skôr. Pevne verím, že môj recept prinesie niečo nové do vašej kuchyne.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 g
700 g
2 ks
2 strúčik
2 ČL
3 ČL
8 ks
4 ks
0,2 g
2 ČL
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájam na drobno, osolím a trochu ju upražím na oleji. Pridám nakrájaný cesnak a bazalku, rascu drvenú ďalej pražím. Pridám červenú sladkú papriku mletú a asi po 3 sekundách pridám vodu a zemiaky nadrobno nakrájané. Varím a miešam, aby sa zemiaky obtierali sa o seba, tak vznikne konzistencia, ktorá je viditeľná na fotke.

    Zemiaky na paprike s cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestovinu pripravím podľa známeho bežného receptu, vyvaľkám, pričom dám pozor, aby nebola veľmi tenká. Nechám ju obschnúť na doske. Múka môže byť nejaká zdravšia, nie som proti.

    Zemiaky na paprike s cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestovinu narežem na nerovnako veľké trojuholníky.

    Zemiaky na paprike s cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestovinu nechám obschnúť na doske, hoci aj do ďalšieho dňa. Tak to bolo aj teraz. Večer som pripravil zemiaky aj cestovinu. Na večeru som si dal zemiaky a na ďalší deň som to dohotovil.

    Zemiaky na paprike s cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestovinu uvarím v slanej vode, scedím, pridám olej a zemiaky. Dochutím soľou a čiernym korením mletým, ozdobím čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
zaujimave, len by si si mal upratat ten nadpis, asi by bolo lepsie...na paprike a s cestovinou
radost
kľudne môže byť--len-prečo to nemôžem volať...marš..??
iwuska
vyzera velmi chutne, ale nevidim rozdiel medzi tvojim vyplodom a granadirom, prinajmensom u nas sa robi uplne rovnako, mozno akurat s tym rozdielom, ze zemiaky na mensie kusky roztlacime a pridavame fliacky, nie rezance
zoltan
Grenatier je starý recept, určitý postup a výsledok. Toto je môj postup prípravy.
@iwuska
U nás sa robí hovädzí steak, akurát s tým rozdielom, že mäso je pomleté a bravčové.
afataga
podla mna to nie je granadir, tam sa nedva bobkac a bazalka aj postup je iny
lyali
Tvoje zemiaky s cestovinou sa mi páčia :-) Nie každá cestovina so zemiakmi, hoci naopak, musí byť granadír :-) Známa robieva jedlo z cestoviny a zemiakov, ktoré nevolá tiež veru žiaden granadír a pod. (hoci sa na granadír podobá jej jedlo oveľa viac ako to Tvoje), ale podľa vyrobenej cestoviny trhanice :-)
iwuska
tie koreniny som si nevsimla, popravde nie som odbornik na granadir, takze sa nejdem byt do prs, ze to je len granadir s bazalkou. :) ale vyzera velmi jedlo
lubikka
Inšpiruješ ma, Zoli, lebo mám rada "čisté" cestoviny, halušky. Vysvetlím. Idem robiť jedno alebo druhé, dám do nich všetko, čo treba ... jeden z posledných krokov je napr. tvaroh, resp. bryndza... a ja NEDÁM ... a zjem... a mňamky :) ... a chutili i Nike, i každému, kto ochutnal :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia