Foto: zoltan
Nie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na paprike považujem za hotové jedlo, ku ktorému pridám cestovinu, Zobraziť celý popisNie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na paprike považujem za hotové jedlo, ku ktorému pridám cestovinu, keď tie zemiaky nezjem ešte skôr. Pevne verím, že môj recept prinesie niečo nové do vašej kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájam na drobno, osolím a trochu ju upražím na oleji. Pridám nakrájaný cesnak a bazalku, rascu drvenú ďalej pražím. Pridám červenú sladkú papriku mletú a asi po 3 sekundách pridám vodu a zemiaky nadrobno nakrájané. Varím a miešam, aby sa zemiaky obtierali sa o seba, tak vznikne konzistencia, ktorá je viditeľná na fotke.
-
2
Cestovinu pripravím podľa známeho bežného receptu, vyvaľkám, pričom dám pozor, aby nebola veľmi tenká. Nechám ju obschnúť na doske. Múka môže byť nejaká zdravšia, nie som proti.
-
3
Cestovinu narežem na nerovnako veľké trojuholníky.
-
4
Cestovinu nechám obschnúť na doske, hoci aj do ďalšieho dňa. Tak to bolo aj teraz. Večer som pripravil zemiaky aj cestovinu. Na večeru som si dal zemiaky a na ďalší deň som to dohotovil.
-
5
Cestovinu uvarím v slanej vode, scedím, pridám olej a zemiaky. Dochutím soľou a čiernym korením mletým, ozdobím čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
@iwuska
U nás sa robí hovädzí steak, akurát s tým rozdielom, že mäso je pomleté a bravčové.