Obyčajný recept som vylepšil pridaním špaldovej múky a ďalších prísad.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
sušený |
|
celozrnná |
|
|
|
1 ks celé |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ak máme mladú cuketu, postrúhame ju celú aj so šupkou. Pokiaľ je už staršia, mohla by byť šupka horká, potom ju radšej ošúpeme a nastrúhame bez šupky. K cukete pridáme nastrúhanú mrkvu a zemiaky, posolíme a necháme asi 15. minút odstáť...
-
2
Prebytočnú vodu z misy vytlačíme, pridáme najemno nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, koreniny podľa chuti, vajce a premiešame. Pridáme hladkú, špaldovú, celozrnnú múku a vypracujeme cesto na placky. Podľa potreby pridáme vodu...
-
3
Na oleji opekáme placky...
-
4
Hotovo... Dobrú chuť! :-)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
prepáč-že som musela..:-)
recept viackrát robený..len bez "špaldy" a tymiánu..so špaldou určite chuť lepšia..
pokojný večer