Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami fotorecept

evusik - fotkaevusik, 8. februára 2012
Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept)
Foto: evusik

Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na obed. Prehrabala som chladničku a vzniklo mi toto Zobraziť celý popisNedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na obed. Prehrabala som chladničku a vzniklo mi toto jednoduché, rýchle ale hlavne chutné jedlo....

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 čerstvý




Postup

  1. 1

    Cestoviny, či už domáce alebo kupované dáme variť do osolenej, vriacej vody. Na hrniec dáme paráčik s brokolicou, prikryjeme a necháme pariť 2-3 minúty. Cestoviny varíme podľa návodu cca 8 - 10 minút.

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor len kratučko orestujeme a pridáme brokolicu a na kocky nakrájané, ošúpané rajčiny. Osolíme a krátko orestujeme, len čo rajčiny pustia šťavu..

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a hneď pridáme cestoviny. Pridávame ich rovno z hrnca, čiže cestoviny necedíme. Spolu s cestovinami sa nám tak k zelenine dostane aj voda v ktorej sa cestoviny varili a to práve potrebujeme, škrob, vyrobíme si tak trocha sócu....

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme nastrúhaný syr. Tu by sa patrilo napísať, že parmezán, ale na parmezán treba dve veci: obchod a peniaze. Obchod tu u nás taký nemáme a peňazí tiež nemám nazvyš. Parmezán si doprajeme 1-2x do roka keď ideme na Moravu. A netreba to preháňať. My máme tiež kvalitné syry, len sa treba poobzerať v obchode.

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takže ja som použila parený oštiepok, trochu som nastrúhala a trochu som nakrájala na kocky, nechala už len trošku prehriať aby syr povolil a trochu osolila a okorenila mletým čiernym korením.

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na tanieri som ešte ozdobila na drobno nasekanou rajčinou a mungo klíčkami.

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako sa nakličujú mungo klíčky si môžete pozrieť tu.

    Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekný a zdravý recept.Páči sa mi takýto trend stravovania.No keby mi to mal kto takto krásne chystať.
helca103
páči sa mi ,samé dobré a zdravé suroviny, máš to krásne farebné :-)
kata50
Výborný šalát-a taký zdravý, že až...!
Ja nakličujem aj šošovicu, cícer ( ten dlhšie klíči ) . Je to príjemné spestrenie v zime. A teraz vo februári klíčia výborne - rýchlo. Akoby cítili, že bude jar. :-))
bejgi
samé zdravé jedlá, šalátik na moje gusto a cestovinky sú určite domáce?
bejgi
@evusik , samozrejme, že tvoje hríbové ragú s cestovinami už mám uložené ako veľa tvojich receptov, no na cestoviny si ešte netrúfam, ale raz určite vyskúšam:)
evusik
@bejgi ďakujem si milá.... robiť cestoviny nie je vôbec ťažké, ale ani nutné, dnes je v obchde široký výber a aj kvalitných cestovín, ja tiež doma robím len občas....
cica2
@evusik úžasne varíš, lákavý a krásne farebný šalátik si pripravila...kk:-))
vierik
@evusik tak sa mi tento šalátik zapáčil aj to rizotko,že som si dnes normálne objednala tú naklíčovaciu misku,a potom si ho urobím :-)
jerica
fakt: jednoduché , rýchle ale hlavne chutné jedlo....:-)
babidka
ja ma tiez rada jedla takehoto typu - ale kvoli manzelovi musim vzdy pouzivat ine cestoviny ako siroke rezance :-))) On je netrpezlivy a ked sa mu tie rezance smykaju z vidlicky dole alebo ak su podla neho "pridlhe" - t.z. dlhsie ako 2cm- tak hundre :-))) Dokonca mu musim aj spagety lamat na male kusky...no ale co uz s nim mam urobit ? najnovsie som zaviedla noznicovy system - spagety, fetucine aj bucatini mu striham rovno na tanieri ako dietatu : Nuz - dzedko !!!
evusik
@babidka niečo mi hovor, ten môj zas neznáša dlhé slížky v polievke a keď robím domáce tiež musím robiť také krátke... ale čo by sme pre tých našich dedkov nespravili :-)
@vierik daj vedieť ako sa ti darilo z nakličovaním....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia