Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 31. mája 2013
Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept)
Foto: mariamka

Mala som kúsok čerstvého mletého pliecka, tak aby sa najedli všetci moji traja stravníci, trošku som tomu pridala. Určite je tu takýchto variácií na Zobraziť celý popisMala som kúsok čerstvého mletého pliecka, tak aby sa najedli všetci moji traja stravníci, trošku som tomu pridala. Určite je tu takýchto variácií na roládu z mletého mäsa veľa, ponúkam do pľacu túto moju - cholesterovú bombu :)

50 minút
na 170 °C

Suroviny

Mäsový základ:
0,5 kg
3-4 strúčiky
Náplň:
Na praženicu:
1 ks
1 ks
3 ks
Ďalšia náplň a obal:
2 ks
 alebo hermelín
8-10 plátkov




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme praženicu. Na bravčovú masť dáme orestovať cibuľku, pridáme 1 nadrobno pokrájanú zelenú papriku, keď čiastočne zmäkne, zalejeme vajíčkami a necháme stuhnúť. Praženicu hojne posypeme čerstvou zelerovou vňaťou.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso ochutíme soľou, MČK, drvenou rascou, pálivou paprikou, prelisovaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si ďalšie suroviny na "kompletáciu". Peknú prerastenú slaninku, môžete použiť porcovanú.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásky kúpil manžel pôvodne na grilovačku, dve som mu čmajzla :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A plesniivec som náhodne objavila v chladničke.. reku, nech je tam aj niečo zdravé :))

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poďme na tú konštruktáž. Na dosku som dala utierku, (pre istotu, nech to nebehá). Na ňu 2 vrstvy alobalu. Trošku som ho pobehala bravčovou masťou a poukladala plátky slaniny.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naolejujeme si ruky a na slaninu pekne ručne-stručne navrstvíme masu z mletého mäsa. Na ňu príde praženica a pekne v rade obe klobásky. A z oboch strán klobásky obložíme hermelínom.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz príde tá maturita, všetko pekne zabaliť, trošku sa s tým treba potrápiť z jednej, druhej strany, ale nakoniec vznikne pekná hrubá klobása. Alobalom nešetrite, ja som ešte pridala 3 pláty. Hlavne dôkladne zabaliť, nech nám neujde ani kvapka :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trošku to bolo väčšie, než som predpokladala :) takže išla krížom. Umiestnite do vhodnej zapekacej nádoby, plechu, treba podliať vodou, v mojom prípade som dala cca 0,6 dl a dáme piecť, teploty ťažko odhadnúť na plynovej rúre, ale myslím, ako bežnú krkovičku alebo kura, zhruba tých 45-50 minút.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Možno by sa to pred dopečením mohlo odbaliť a nechať zapiecť, ale ani nie je treba. Ale isto treba po dopečení ešte zabalené nechať postáť 10-20 minút, nech sa vsiaknu chute a hlavne nech sa to troška dá dokopy, aby sa nám roládka pri krájaní nerozpadla. Medzitým si urobte prílohu, napríklad zemiakové pyré ako ja, ale kľudne postačí chlebík a niečo kyslé. Odbalená krásavica.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V reze. Vytvorila sa aj chutná jemná šťava, nech vám neujde z alobalu :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A už porcia pre môjho hladoša :) Kto nevyhnutne potrebuje, môže si dať anticholesterovú tabletku, ostatným doporučujem pohárik suchého bieleho vínka, pivkárom samozrejme to ich. Dobrú chuť a na zdravie, priatelia :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

angast
Konečne záchrana. Už som dostával cukrovku z tých praliniek. Perfektná roláda. Chutné ingrediencie zaručujú výbornú chuť
a slastný pocit v žalúdku. Keď je žalúdok spokojný , potom aj celý človek. Dobre si to vymyslela - gratulujem !!
angast
ešte jedna pripomienka. Ja by som to predsa len dal odokryté zapiecť
Malo by to krajšiu farbu aj slaninka by chrumkala. Ale keď máš doma
takých papkáčov , asi už nevydržali čakať.
abdul
Veru, po dlhej dobe poriadny recept. Ja s chlebom, kým by sa uvarili krumple, som na interne.
staja
Parádna roládka, stojí za vyskúšanie.
luss44
tak toto je presne jedlo pre mojho chlapa, ten by mal klobásu najradšej všade, aj v koláči :) asi mu to raz aj urobím.
mesiar50
Som s tebou spokojný..tvoja roláda vypadá naozaj
vynikajúco.
izabella929
veď áno...ale raz za čas sa môže...podľa mňa sa nič nestane také hrozné...vyzerá to perfektne...)
frezia68
Kam sa hrabe "jambalaya" na takú výbornú slovenskú roládu ? Podobné robím len na rodinné stretnutia a vtedy hrešíme :-)
ariela6
pekny receptik a super komentar od angast to sa vždy nasmejem
mariamka
dakujem vsetkym za mile komentare :)) ano chutovo je fantasticka ani nie az taka mastna, mesko nebolo prilis mastne.. a vyborne chuti aj nastudeno, len tak polozit na chleba a chrumat k tomu hocijaku cerstvu alebo sterilizovanu zeleninu :) ..
afataga
vidim ze nedavne upratovanie chladnicky nebolo dokoncene :-) ale celkom dobre si popatlala, az na tu prazenicu, to mi tak akosi nepasuje, tiez by som to nechala este odokryte zapiect do farebna a chrumkava, ale asi doma nemas take fajnove huby :.)
lusinkab
:-) @mariamka takouto roladkou sa stale zavdacis a je dobra aj za tepla aj za studena :-) paci sa mi ten efekt s tou slaninkou takze vyskusam nabuduce aj s nou :-) hned by som si z tej roladky dala
mariamka
diky pekne baby :))
@afataga neviem ci fajnove ci nie, ale s tofu sa im nezavdacim, zato s klobasou vzdy :D a prazenica s klobasou? to sme si dokonca baby v robote robievali na obed, to pasuje spolu dobre a chuti este lepsie, ver mi:)) inak hentam je tych vajec minimun..
@lusinkab :)) aj mna samu ta mozaika prekvapila, skratka som to dobre postavila na ten plech, slaninkou navrch :)) ja som si prave dala :))
kimlo
No ale ze MNAM! Uzasny recept! Az sa slinky zbiehaju...tiez by som to nechal trocha zapiect, ale inak palec hore a gratulacia! Hlavne to nepokazit ziadnym tofu a podobnymi panskymi huncutstvami...