Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba fotorecept
Foto: mariamka
Mala som kúsok čerstvého mletého pliecka, tak aby sa najedli všetci moji traja stravníci, trošku som tomu pridala. Určite je tu takýchto variácií na Zobraziť celý popisMala som kúsok čerstvého mletého pliecka, tak aby sa najedli všetci moji traja stravníci, trošku som tomu pridala. Určite je tu takýchto variácií na roládu z mletého mäsa veľa, ponúkam do pľacu túto moju - cholesterovú bombu :)
na 170 °C
Suroviny
Mäsový základ: | |
0,5 kg |
|
|
|
|
|
|
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
Náplň: | |
Na praženicu: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Ďalšia náplň a obal: | |
2 ks |
|
alebo hermelín |
|
8-10 plátkov |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme praženicu. Na bravčovú masť dáme orestovať cibuľku, pridáme 1 nadrobno pokrájanú zelenú papriku, keď čiastočne zmäkne, zalejeme vajíčkami a necháme stuhnúť. Praženicu hojne posypeme čerstvou zelerovou vňaťou.
-
2
Mleté mäso ochutíme soľou, MČK, drvenou rascou, pálivou paprikou, prelisovaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.
-
3
Pripravíme si ďalšie suroviny na "kompletáciu". Peknú prerastenú slaninku, môžete použiť porcovanú.
-
4
Klobásky kúpil manžel pôvodne na grilovačku, dve som mu čmajzla :)
-
5
A plesniivec som náhodne objavila v chladničke.. reku, nech je tam aj niečo zdravé :))
-
6
Poďme na tú konštruktáž. Na dosku som dala utierku, (pre istotu, nech to nebehá). Na ňu 2 vrstvy alobalu. Trošku som ho pobehala bravčovou masťou a poukladala plátky slaniny.
-
7
Naolejujeme si ruky a na slaninu pekne ručne-stručne navrstvíme masu z mletého mäsa. Na ňu príde praženica a pekne v rade obe klobásky. A z oboch strán klobásky obložíme hermelínom.
-
8
A teraz príde tá maturita, všetko pekne zabaliť, trošku sa s tým treba potrápiť z jednej, druhej strany, ale nakoniec vznikne pekná hrubá klobása. Alobalom nešetrite, ja som ešte pridala 3 pláty. Hlavne dôkladne zabaliť, nech nám neujde ani kvapka :)
-
9
Trošku to bolo väčšie, než som predpokladala :) takže išla krížom. Umiestnite do vhodnej zapekacej nádoby, plechu, treba podliať vodou, v mojom prípade som dala cca 0,6 dl a dáme piecť, teploty ťažko odhadnúť na plynovej rúre, ale myslím, ako bežnú krkovičku alebo kura, zhruba tých 45-50 minút.
-
10
Možno by sa to pred dopečením mohlo odbaliť a nechať zapiecť, ale ani nie je treba. Ale isto treba po dopečení ešte zabalené nechať postáť 10-20 minút, nech sa vsiaknu chute a hlavne nech sa to troška dá dokopy, aby sa nám roládka pri krájaní nerozpadla. Medzitým si urobte prílohu, napríklad zemiakové pyré ako ja, ale kľudne postačí chlebík a niečo kyslé. Odbalená krásavica.
-
11
V reze. Vytvorila sa aj chutná jemná šťava, nech vám neujde z alobalu :)
-
12
A už porcia pre môjho hladoša :) Kto nevyhnutne potrebuje, môže si dať anticholesterovú tabletku, ostatným doporučujem pohárik suchého bieleho vínka, pivkárom samozrejme to ich. Dobrú chuť a na zdravie, priatelia :)
a slastný pocit v žalúdku. Keď je žalúdok spokojný , potom aj celý človek. Dobre si to vymyslela - gratulujem !!
Malo by to krajšiu farbu aj slaninka by chrumkala. Ale keď máš doma
takých papkáčov , asi už nevydržali čakať.
vynikajúco.
@afataga neviem ci fajnove ci nie, ale s tofu sa im nezavdacim, zato s klobasou vzdy :D a prazenica s klobasou? to sme si dokonca baby v robote robievali na obed, to pasuje spolu dobre a chuti este lepsie, ver mi:)) inak hentam je tych vajec minimun..
@lusinkab :)) aj mna samu ta mozaika prekvapila, skratka som to dobre postavila na ten plech, slaninkou navrch :)) ja som si prave dala :))