Bravčové závitky

mracik9 - fotkamracik9, 19. mája 2013
Bravčové závitky
Foto: mracik9

Chcem sa s Vami podeliť o dobrotku,ktorú mám strašne rada.Je to pre tých čo zo všetkého majú najradšej bôčik. V kombinácii z Zobraziť celý popisChcem sa s Vami podeliť o dobrotku,ktorú mám strašne rada.Je to pre tých čo zo všetkého majú najradšej bôčik. V kombinácii z kyslou kapustou to chutí fantastický.

Suroviny

3/4 kg
1 l
1 ks
2 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si hrniec v ktorom budeme oprážať kapustu,ktorú sme vyžmýkali od šťavy.Na troške bravčovej masti si opečieme cibuľu a pridáme kyslú kapustu.

    Bravčové závitky  - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si zoberieme bôčik,umyjeme a nakrájame po dĺžke na hrúbku jedného centimetra.Mne vyšlo 6 kusov, jemne vyklepeme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

    Bravčové závitky  - obrázok 2
  3. 3

    Na začiatok mäsa dáme asi jednu vrchovatú polievkovú lyžicu kyslej kapusty a zrolujeme.Konce zaistíme špáradlom z oboch strán.Keby náhodou trčala kapusta,vôbec to nevadí.

    Bravčové závitky  - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca v ktorom to budeme variť dáme trochu bravčovej masti, na ktorej jemne opečieme cibuľu a nakoniec závitky,ktoré z každej strany opekáme,aby sa mäso zatiahlo.Pridáme tam ešte cesnak.

    Bravčové závitky  - obrázok 4
  5. 5

    Keď už máme mäso opečené vyberieme ho na tanier a do výpeku dáme zvyšnú kapustu,na ktorú uložíme závitky,zalejeme trochou vody a varíme zakryté asi 30 minút.

    Bravčové závitky  - obrázok 5
  6. 6

    Pred koncom varenia si rozmiešam vodu z múkou a prilejem do hrnca zo závitkami,nechám prevrieť,ešte dochutím podľa potreby a môžeme servírovať.Ja k ním robím varené a jemne popučené zemiaky. Prajem dobrú chuť.

    Bravčové závitky  - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdenka1009
Juj, ale mi slinky tečú na takto upravené závitky..dnes sme mali len takú dietu...ešte tento týždeň vyskúšam,lebo takto závitky som ešte nerobila...mňam:-)
zdenkas
Super receptík,ja si k tomuto masku spravím knedlík:-)))
mracik9
zdenka1009,no ide leto,aj ja by som potrebovala dietu,ale keď ja mám rada takéto dobrotky :))
mracik9
zdenkas,kľudne sprav knedlík ,mne to chutí najviac zo zemiakmi :)))
mracik9
izabella929,pre mňa je to dobrota,dúfam že bude chutiť aj ostatným :))
violetacamorova
Prave na take nieco som myslela, ale mam chutne pliecko, bude sa na to hodit a rozmyslala som , ze spravim rolky skyslou kapustou, vyskusam podla tvojho receptu.
mracik9
violetacamorova,určite to bude chutne aj z pliecka,len vyskúšaj :))
mracik9
safranka,
janger, určite to vyskúšajte,je to dobrotka,ja už rozmýšľam že si to zopakujem kým mám ešte dobrú kyslú kapustu :))
mracik9
ciganocka,toto je pre tých čo majú radi dobrotky :))
evanaaa
Nedávno som k takémuto istému receptu písala v komentári, že niekde sú to Záhorácke závitky, dokonca ich varili aj na Prime v rel. Prostřeno, môžu byť dobré.
mracik9
evanaaa,neviem či bol taký istý,nedá so to tu všetko usledovať,ale toto je môj starý recept aspoň taký starý ako ja, ktorý veľmi rada varím a možno ho ukradli mne :)),žartujem,ja to jedlo milujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia