Foto: mracik9
Chcem sa s Vami podeliť o dobrotku,ktorú mám strašne rada.Je to pre tých čo zo všetkého majú najradšej bôčik. V kombinácii z Zobraziť celý popisChcem sa s Vami podeliť o dobrotku,ktorú mám strašne rada.Je to pre tých čo zo všetkého majú najradšej bôčik. V kombinácii z kyslou kapustou to chutí fantastický.
Postup
-
1
Nachystáme si hrniec v ktorom budeme oprážať kapustu,ktorú sme vyžmýkali od šťavy.Na troške bravčovej masti si opečieme cibuľu a pridáme kyslú kapustu.
-
2
Medzi tým si zoberieme bôčik,umyjeme a nakrájame po dĺžke na hrúbku jedného centimetra.Mne vyšlo 6 kusov, jemne vyklepeme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
3
Na začiatok mäsa dáme asi jednu vrchovatú polievkovú lyžicu kyslej kapusty a zrolujeme.Konce zaistíme špáradlom z oboch strán.Keby náhodou trčala kapusta,vôbec to nevadí.
-
4
Do hrnca v ktorom to budeme variť dáme trochu bravčovej masti, na ktorej jemne opečieme cibuľu a nakoniec závitky,ktoré z každej strany opekáme,aby sa mäso zatiahlo.Pridáme tam ešte cesnak.
-
5
Keď už máme mäso opečené vyberieme ho na tanier a do výpeku dáme zvyšnú kapustu,na ktorú uložíme závitky,zalejeme trochou vody a varíme zakryté asi 30 minút.
-
6
Pred koncom varenia si rozmiešam vodu z múkou a prilejem do hrnca zo závitkami,nechám prevrieť,ešte dochutím podľa potreby a môžeme servírovať.Ja k ním robím varené a jemne popučené zemiaky. Prajem dobrú chuť.
janger, určite to vyskúšajte,je to dobrotka,ja už rozmýšľam že si to zopakujem kým mám ešte dobrú kyslú kapustu :))