Jelení hamburger s grilovanou zeleninou
Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 2. júla 2013
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 2. júla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
|
|
50 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
120 g |
|
4 listy |
|
Bylinkový dip: | |
50 g |
|
50 g |
|
4 lístky |
|
|
|
|
|
1/2 strúčik |
|
Okrem toho: | |
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso zomelieme, pridáme najemno nakrájanú slaninku a olivový olej. Ochutíme nasekanými bylinkami, cesnakom, horčicou, soľou a korením. Zo zmesi pripravíme štyri masové placky hrubé 1,5 cm. Natrieme olivovým olejom a necháme v chlade asi 2 hodiny.
- 2
Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany asi 2,5 minúty. Na horúce mäso položíme plátok mozzarelly, zakryjeme alobalom a necháme odležať.
- 3
Žemle prekrojíme, opečieme prekrojenou stranou na grile. Jednu polovicu natrieme dipom, ktorý pripravíme rozmixovaním potrebných prísad. Uložíme naň hlávkový šalát, mäso s mozzarellou a grilovanú zeleninu. Druhú polovicu natrieme bazalkovým pestom a spojíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu