Jelení hamburger s grilovanou zeleninou

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 2. júla 2013
Jelení hamburger s grilovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
1 ČL
50 g
4 ks
100 g
150 g
120 g
4 listy
Bylinkový dip:
50 g
50 g
4 lístky
1/2 strúčik
Okrem toho:
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, pridáme najemno nakrájanú slaninku a olivový olej. Ochutíme nasekanými bylinkami, cesnakom, horčicou, soľou a korením. Zo zmesi pripravíme štyri masové placky hrubé 1,5 cm. Natrieme olivovým olejom a necháme v chlade asi 2 hodiny.

  2. 2

    Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany asi 2,5 minúty. Na horúce mäso položíme plátok mozzarelly, zakryjeme alobalom a necháme odležať.

  3. 3

    Žemle prekrojíme, opečieme prekrojenou stranou na grile. Jednu polovicu natrieme dipom, ktorý pripravíme rozmixovaním potrebných prísad. Uložíme naň hlávkový šalát, mäso s mozzarellou a grilovanú zeleninu. Druhú polovicu natrieme bazalkovým pestom a spojíme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
úžasne vyzerá :-) ... určite vyskúšam