Kuracie mäso na kyslej kapuste fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 18. januára 2015
Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: kecemis

Kysla kapusta s jablkami a zeleninou a brusnicami ide perfektne spolu so slaninou a kuracinou.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 5 plátkov
4 - 6 ks
1 - 2 ks
2 ks
2 ks
0,7 l
1 hrnček
1 PL
1 hrsť
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Kapustu som nehal odkvapkat. Kto ma kyslu, ale naozaj kyslu kapustu, moze ju premyt. My mame radi kyslejsie. Vodu z kapusty potom popijam pri priprave.

    Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici som si oprazil na pasiky nakrajanu slaninu. Ked bola hotova, chrumkava, vybral som ju a na vypeku som oprazil osolene, a okorenene keracie maso z kazdej strany. Priblizne 8 minut. Potom som kura vybral.

    Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice som dal cibulu, osmazil asi 2-3 minuty, nasledne som pridal nakrajanu mrkvu a na kocky nakrajane jablka. Ja som pouzil granny Smith. Zdali sa mi najvhodnejsie. Premiesal a nehal dusit asi 5 minut.

    Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som kyslu kapustu, oprazenu slaninu, kuraci vyvar, sol a korenie, horcicu a brusnice. Dobre premiesal a ulozil som kuracinuna vrch kapusty. Pod kazde kura som dal bobkovy list. Takto privediem do varu, stahnem teplotu a dusim podla potreby. Priblizne 25 minut. Samozrejme zalezi ake maso pouzijete. Ak je s kostou, ako moje, zoberie to viac casu, ako ked pouzijete len prsicka. Ak je malo tekutiny, treba pridat, but viac vyvaru, alebo vodu, inak moze kapusta prihoriet.

    Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked sa maso oddeluje od kosti, vyberiem kura a ak mi zostalo privela tekutiny, zvysim teplotu a necham ju odparit. Pre moje lepsie ja som upiekol zemiaky. Ja to rad len tak ako to je, len kura a kapusta.

    Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Robievam veľmi rada kurča na kyslej kapuste,ale Ty si tam pridal ďaľšie chute a určite sa oplatí tú dobrotu vyskúšať :-)
havino
Mirko, na sporáku som kura ešte takto s kapustou, s jablkami nerobila, pečiem na kyslej kapuste kuracie stehná s kožou, tie si ochutím, ako by sa samostatne mali piecť a pri pečení do kapusty stečie šťava z kuraťa a ochutí kapustu, k tomu pučené zemiaky a hrče za ušami, skús aj tak, ak nepoznáš, ja si na inšpiráciu ukladám tvoje, ked budem ako včera hladať recept s vykostenými stehnami.
kecemis
Dakujem vsetkym. @dellawar , dakujem za pripomienku, pouvazujem o tom.
Tanicka, poznam ten sposob. Moja mamina to robievala. Mas pravdu je to skutocna pochutka, tiez som to par krat robil. Ale pred par mesiacmi moje vedenie prikazalo striktne bez koze, hladal som kompromis a toto som stvoril.
izabella929
@kecemis ,recept sa mi veľmi páči a veru takto som ešte kuriatko nerobila...vďaka za inšpiráciu, iste vyskúšam.-)
mariamka
nebolo to presne takto, ale chutilo uzasne! dakujem za recept a inspiraciu @kecemis , nieco sa mi podarilo aj odfotit