Tagliatelle s omáčkou z kuracieho mäsa

stupakova - bez fotkystupakova, 12. novembra 2009

Chutna omacka, rychla priprava :)!

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
1 ks
300 g
200 g
1 KL
200 ml
2 PL
1 KL
1 KL
1 kocka
400 g
4 l
3 struciky




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici zohrejeme olivovy olej, pridame nadrobno nakrajanu cibulu. Prazime, kym nezmakne.

  2. 2

    K sprazenej cibulke pridame na kocky nakrajane kuracie prsia. Na ne pretlacime 2 struciky cesnaku a oprazime do zlatista (cca. 5 min).

  3. 3

    Ku kurcatu pridame sampinony nakrajane na hrubsie platky a prazime. Prazime, kym sampinony nepustia stavu (cca. 7 min).

  4. 4

    Okorenime tymianom, bazalkou, peprom a bujonom. Za casteho miesania chvilu povarime (cca. 5 min.).

  5. 5

    V 4 l vody uvarime tagliatelly.

  6. 6

    Do masa pridame kyslu smotanu, premiesame. Prilejeme smotanu na varenie, pretlacime posledny strucik cesnaku, vsypeme safran, ktory nam omacku sfarbi krasne do zlto-oranzova a dovarime, kym nezovrie (cca. 3 min).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia