Chutna omacka, rychla priprava :)!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hlbokej panvici zohrejeme olivovy olej, pridame nadrobno nakrajanu cibulu. Prazime, kym nezmakne.
- 2
K sprazenej cibulke pridame na kocky nakrajane kuracie prsia. Na ne pretlacime 2 struciky cesnaku a oprazime do zlatista (cca. 5 min).
- 3
Ku kurcatu pridame sampinony nakrajane na hrubsie platky a prazime. Prazime, kym sampinony nepustia stavu (cca. 7 min).
- 4
Okorenime tymianom, bazalkou, peprom a bujonom. Za casteho miesania chvilu povarime (cca. 5 min.).
- 5
V 4 l vody uvarime tagliatelly.
- 6
Do masa pridame kyslu smotanu, premiesame. Prilejeme smotanu na varenie, pretlacime posledny strucik cesnaku, vsypeme safran, ktory nam omacku sfarbi krasne do zlto-oranzova a dovarime, kym nezovrie (cca. 3 min).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu