Lasagne bez bešamelu

gabec - bez fotkygabec, 12. apríla 2011

Je tu viac receptov na lasagne, ja ich robievam bez bešamelu, sú dietnejšie a pritom výborné.Lasagne nevarím nasajú si vodu z omáčky. Robím Zobraziť celý popisJe tu viac receptov na lasagne, ja ich robievam bez bešamelu, sú dietnejšie a pritom výborné.Lasagne nevarím nasajú si vodu z omáčky. Robím ich do misiek, samostatnú porciu pre každého jedlíka.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 plátky
0,5  kg
250 g
1 kg alebo drvené paradajky
10 PL
6 strúčikov
plátky




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme omáčku. Paradajkový pretlak, alebo drvené paradajky necháme zovrieť, pridáme olivový olej, soľ, pretlačený cesnak, oregáno. Ak treba pridáme trochu vody, omáčka má byť redšia, aby si lasagne mohli natiahnúť vodu z omáčky. Omáčka musí trochu odstáť, aby sa chute spojili. Medzitým si pripravíme mäso a šamiňony.

  2. 2

    Kuracie prsia pokrájame na malinké kúsky, osolíme okoreníme podľa chuti, my zväčša koreníme citrónovou trávou a prudko opečieme na oleji.

  3. 3

    Šapiňóny pokrájame na plátky a tiež orestujeme na oleji.

  4. 4

    Na dno misky dáme omáčku, položíme plátky nevarených lasagni, znovu omáčku, mäso, šampiňóny, omáčku a ďalší plátok lasagni. Vrstvy opakujeme podľa veľkosti misky. Posledná vrstva sú lasagne na ktoré dáme omáčku. Dáme piecť do rúry cca na 30 minút. Dĺžka pečenie závisí od počtu vrstiev, cesto musí pri pečení dostatočne zmäknúť. Pred dopečením položíme na vrch každej misky plátok syru, ja používam Goudu. Po upečení už len trpezlivo čakáme, kedy trošku vychladnú, aby sme si mohli pochutnať.

Diskusia k receptu

marianne69
.....a toto sa mi velmi paci...ta omacka je presne podla mojej chuti...vdaka za tieto lasagne....(KK)
zinnajdha
.. a nemožno robiť lazane podľa tohto receptu, ale v pekáči ? Páči sa mi, keď lazaňa je nakrájaná a vidno ten rez...
gabec
zinnajdha, je len na Tebe, či urobíš na pekáč, alebo jednotlivé porcie do misiek, len keď chceš krájať, musíš nechať tie z pekáča vychladnúť, tak pokrájať a potom spätne zohrievať, lebo horúce ich nepokrájaš tak, aby na reze vyzerali pekne. A u nás by nik nevydržal, kým by vychladli
gabec
marianne69, tá omáčka je skvelá aj na cestoviny, alebo ako základ pod pizzu
marianne69
....@gabec praveze na pizzu robim omacku podobnu tvojej:-),ale ze ma to do tych lasagni nenapadlo dat,ja neznasam tie tazke smotanovo-syrove omacky,je mi tazko z nich, ani basamel mi neucaroval(dcera naopak zboznuje),ale teraz spravim lasagne aj pre seba,mam ich naplanovane na sobotu,,dam vediet:-) ....
marianne69
...dielo dokonane:-)s tou paradajkovou omackou boli vynikajuce, s basamelom uz budem robit len zriedka......
gabec
...@marianne69 , ďakujem za reakciu, teší ma, že niekto ocenil takúto kombináciu, je veľmi chutná a zároveň zdravšia, načo pridávať do jedla múku, keď to ide aj bez nej