
Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme...

Formy na Panettone
Keďže sa mi skôr nepodarilo, píšem až teraz ako sa dajú vyrobiť aj podomácky formy na...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Bomba jablčník
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Višňová štrúdľa
Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je...

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Naša kapustnica
Včera sme od mojich rodičov doniesli tohtoročnú kyslú kapustu, takže hneď ju bolo treba okúsiť a...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Orechovo-tvarohový linzer
Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny...

Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...

Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))

Paradajkový šalát
Tento šalát sa u nás robí odkedy si pamätám vždy v rajčinovej sezóne. Je veľmi jednoduchý...

Výborný jablkový zákusok
Stále skúšam niečo nové a nebolo inak tomu ani dnes, keď som vyskúšala ďalší výborný a...

Sviatočná čokoládová torta
Torta vznikla kombináciou dvoch rozdielnych receptov... z jedného som použil korpus a z druhého čokoládovú plnku... vláčny...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Slivkové gule s tvarohom
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke...

Polievka z údeného kolienka - bujará
Údené kolienko vzniká tak, že svieže kolienko sa zaúdi, najlepšie v údiarni!No a z takéhoto kolienka som...

Kapustový šalát - Салата със зеле и моркови
Tento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Kakaový koláč
Keďže nám do rodiny pribudol ďalší člen rodiny, pečiem koláče, ktoré sú nielen rýchle, ...