
Grilované broskyne s pistáciovou posýpkou a mascarpone
Broskyne priamo z našej záhrady sú jednoducho božské a tento ľahký dezert v sebe spája to najlepšie...

Jablkový reliš s mätou
Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, ...

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste
Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

Kuriatka v kôprovej omáčke
Kuriatka varíme10-15min. v slanéj vode, potom ích scedíme a prudko opečieme na rozpálenom tuku. Súčasne si...

Pizzový chlebík
Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku... Zjedli sme ho skoro celý na posedenie, este bol teplý......

Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...

Chilli passion (Čili vášeň)
Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...

Pečené zemiakové lodičky s brokolicou
Zemiakové lodičky plnené brokolicou. Vhodné ako samostatné bezmäsité jedlo alebo príloha k mäsu. Množstvo surovín...

Syrové štvorčeky s hruškou z lístkového cesta
Hrušky s plesňovým syrom? Neverila som, ale je to úžasná pochúťka ...

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Müsli
Müsli má rada celá naša rodina. Jeme ho na raňajky skoro každý deň.

Mangové koláčiky s javorovým sirupom
V chladničke nám ešte ostalo kúsok hotového cesta, priznám sa že na lístkové si netrúfam a...

Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede
V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...

Hrášková nátierka
Jemná, lahodná nátierka - pre mňa bola chuťovým prekvapením, keď som ju prvýkrát ochutnala na jednej akcii v našom meste....

Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....

Čokoládový múčnik mnohých tvárí
V různých podobách může být skromný i oslňující, dietní i vydatný, jednoduchý a rychlý stejně...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...