Farebný šalát s tvarohovými knedličkami

martinis - fotkamartinis, 26. januára 2013
Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Foto: martinis

Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a Lučiny preliaty osviežujúcim dressingom.

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

180 g
40 g
2 hrste
1/2 konzervy
8 ks
Dressing:
100 g
1 PL
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Dnes som si na raňajky pripravil výdatnú porciu zeleniny s tvarohovými knedličkami a citrusovým dressingom. Krásna pestrosť farieb a výborná chuť byliniek možno odštartujú aj vaše pohodové ránko :))

  2. 2

    Do misy si dáme za dve hrste ľubovoľného šalátu. Pridáme polovicu konzervy kukurice bez nálevu a 8 cherry rajčiniek poprekrajovaných na polovice. premiešame a rozložíme na veľký tanier.

  3. 3

    V malej miske vymiešame 100 g dobrého bieleho jogurtu s lyžicou citrónovej a pomarančovej šťavy, štipkou soli a trochou čerstvej alebo sušenej bazalky.

  4. 4

    Tvarohové knedlíčky, ktoré sú absolútnym triumfom tejto dobroty pripravíme tak, že 180 g balenie hrudkovitého tvarohu zmiešame s asi tretinou škatuľky lučiny (čistej, alebo s vašou obľúbenou príchuťou - zaujímavé by mohli byť aj červené knedličky z paprikovej a trošky mletej papriky alebo chrenové :)) a petržlenovou vňaťou. Z hmoty formujeme dvoma kávovými lyžičkami knedličky, ktoré kladieme na zeleninu.

  5. 5

    Celý šalát ešte prelejeme dressingom a je pripravený k naštartovaniu vášho dňa :) Podávajte s úsmevom, zajedajte pečivom ;)

Diskusia k receptu

radost
chlapče môj-určite "po svojom" urobím si recept tvoj..tie tvarohové knedličky s milovanou Lučinou nevarené-budúci týždeň budú urobené..:-)) a k tomu zeleninka aká príde pod ruku-či z obchodu..Lidl jogurt biely=tento menuchod bude skvelý...!!!!
ešteže ti fantázia pracuje-človek sa novým kombináciám raduje...:-)))
martinis
@radost : tvoj nick je naozaj výstižný, ty teda vieš človeku urobiť radosť takouto parádnou rýmovačkou, ďakujem ! :)) nech ti chutí a najmä, naďalej takúto tvorivosť, hihi :O)
gababu1
ja len obrazok vidim,a hned viem,ze si to ty pripravoval......skvele..klobuk dole...ukladam,ako vsetky tvoje zdrave recety..
eva53
pekné................aj na večeru :-)
janger
To si teda mal paradne ranajky. Mame si veru co odkukat :-). Super.
evanaaa
Ja síce "moc zdravá niesom", ale teba a tvoje recepty obdivujem. A ešte aj mame uľahčíš robotu, ak si sám pripravíš raňajky ( obed, večeru). Ale na druhejn strane - si mladý chlapec, vlastne ešte dieťa, nevadí, keď neješ rozmanitú stravu &ä vrátane mäsa) a až neskôr prejsť na rastlinnú. Viem, je zdravé sa tak stravovať.......Teraz ma napadlo, že predsa ješ-tuším hydinu a ryby, potom je to dobré. Ale tie šalátiky pekne vymýšľaš.
martinis
@gababu1 : nuž, mám charakteristické fotografie, som rád že sa ti moje recepty páčia, nech ti padne na úžitok aj tento :))
@violetacamorova : fíha, to som veľmi rád ! :)
@lwhiterose a @eva53 : tak, dúfam že sa vám vydarí podľa predstáv a chuťou nesklame O:)
@katarina2511 : osobného kuchára ? :) rád ! ;))
@janger : nuž, to teda boli. ďakujem pekne :))
@dadecova : tak to opatrne, k môjmu profilu sadať len s plným žalúdkom ! :D :)) beriem to samozrejme ako kompliment, ďakujem ! ;)
@evanaaa : zdravá strava je relatívny pojem, ktovie, možno sa stravuješ zdravšie ako ja :)) mamke rád pomôžem, baví ma to a ušetrím jej aj trošku času. správny postreh, nie som vegetarián, hoci väčšina mojich receptov je bezmäsitých, mäso - najmä ryby a hydinu mám veľmi rád, len si ho neviem veľmi porcovať, takže v najbližšej dobe požiadam mamku o pomoc a rád by som pridal aj zopár "kuracích" dobrôt :) ďakujem za takúto pochvalu, teším sa oceneniu od takýchto skúsených kuchárok ako si ty :O)
horalka66
ukladám si tvoj recept a keď budem mať tvaroh,tak si spravým toto jedlo-super :-)
martinis
@horalka66 : ak máš možnosť, využi čo najčerstvejší, vtedy je najlepší :)) ďakujem a dobrú chuť ;)