Zemiaky na kyslo
Zemiaky na kyslo

Zemiaky na kyslo trochu inak

seaton - fotkaseaton, 13. apríla 2017

Neviem či už je takýto recept na internete, ale moja mama občas varila tkéto zemiaky na kyslo.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks
1 ks
3 ks
štipka
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
0,5 - 1 l
podľa potreby
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme. Pridáme smotanu, mlieko. V prípade, že je veľa vody zlejeme. Pridáme koreniny, ocot, v prípade potreby zahustíme zem. škrobom. Do hotového prívarku zamiešame na drobno nakrájanú cibuľu, vajíčka uvarené na tvrdo. Pred tým ich pokrájame na kocky. Klobásu si nakrájame na kocky alebo kolieska a na chvíľu hodíme na panvicu opiecť. Pustí šťavu a môžeme pridať k zemiakom. Môže byť aj slanina namiesto klobásy. Všetko spolu zmiešame. Kto nemá rád surovu cibuľu, nech ju hodí na chvíľu ku klobáse na panvicu. Konzumujeme s chlebom alebo pečivom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Obed, Prílohy a omáčky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj toto môže byť dobré. A že inak, máš na mysli, že na kyslo, ale bez bobkového listu? Lebo ja napríklad robievam takúto omáčku aj nasladko, bez bob. listu, a osladím, alebo potom na kyslo......a dobrý je aj akože zemiakový paprikáš, ten sa nekyselí.
seaton
No áno bobkový list som zabudla, aj ja robím napaprikáš. Ale toto je klasický zemiakový prívarok a do hotového dávam už spomínanú cibuľu, vajíčka natvrdo a klobásu. Dobrá obmena. Niekdy urobím klasický prívarok a na vrch opečiem klobásu alebo volské oko. Ale to je výborné takto spolu zmiešané.