Zemiaky na kyslo
Zemiaky na kyslo

Zemiaky na kyslo trochu inak

seaton - fotkaseaton, 13. apríla 2017

Neviem či už je takýto recept na internete, ale moja mama občas varila tkéto zemiaky na kyslo.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks
1 ks
3 ks
štipka
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
0,5 - 1 l
podľa potreby
1 kg




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme. Pridáme smotanu, mlieko. V prípade, že je veľa vody zlejeme. Pridáme koreniny, ocot, v prípade potreby zahustíme zem. škrobom. Do hotového prívarku zamiešame na drobno nakrájanú cibuľu, vajíčka uvarené na tvrdo. Pred tým ich pokrájame na kocky. Klobásu si nakrájame na kocky alebo kolieska a na chvíľu hodíme na panvicu opiecť. Pustí šťavu a môžeme pridať k zemiakom. Môže byť aj slanina namiesto klobásy. Všetko spolu zmiešame. Kto nemá rád surovu cibuľu, nech ju hodí na chvíľu ku klobáse na panvicu. Konzumujeme s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj toto môže byť dobré. A že inak, máš na mysli, že na kyslo, ale bez bobkového listu? Lebo ja napríklad robievam takúto omáčku aj nasladko, bez bob. listu, a osladím, alebo potom na kyslo......a dobrý je aj akože zemiakový paprikáš, ten sa nekyselí.
1x sracz
seaton
No áno bobkový list som zabudla, aj ja robím napaprikáš. Ale toto je klasický zemiakový prívarok a do hotového dávam už spomínanú cibuľu, vajíčka natvrdo a klobásu. Dobrá obmena. Niekdy urobím klasický prívarok a na vrch opečiem klobásu alebo volské oko. Ale to je výborné takto spolu zmiešané.