Foto: tutika
Keďže je sezóna cukiet a sladké máme radi, na internete som narazila na tento recept, ktorý som si upravila podľa seba.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pomaly pridáme na jemno nastrúhanú cuketu, kakao a múku, premiešanú s práškom do pečiva. Pečieme asi 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, formičkou vykrojíme kruhá, ktoré zlepíme ríbezľovým džemom.
- 2
Poleva tmavá: Horkú čokoládu a Heru pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnou čokoládou polejeme koláčiky. Bielu polevu /sačik/vložíme do horúcej vody, odstrihneme kúsok rožka a striekame na polevu čiary, alebo kruhá. Špajlou, alebo špáratkom prechádzame po strede čiary, alebo po okraji, podľa toho, aký chceme mať vzor.
- 3
Toto množstvo vystačí na jeden plech, alebo tortovú formu. Môže sa preto urobiť aj koláčik v celku a zdobiť rezy, alebo upiecť tortu a ozdobiť podľa ľubovôle. Ak chceme, aby nám poleva ostala pekne lesklá, koláčiky nedávame do chladničky, vydržia bez chladenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
minuly tzden som robila v podstate rovnaky recept - len som pridala za hrst horkej cokolady a orechov do cesta a pod cokoladovu polevu isiel este cerstvo urobeny ribezlovy dzem...esteze ze mame tie cukiny!