Rebarborový koláč fotorecept
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 19. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
350 ml |
|
4 PL |
|
1 na šťavu a kôru |
|
kúsok |
|
75 g |
|
20 g |
|
750 g |
|
Krehké cesto: | |
115 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
225 g |
|
2 ks |
|
2 PL studené |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem rebarbory vložíme do jedného hrnca a necháme variť, pokiaľ sa neodparí polovica tekutiny. Medzitým ošúpeme rebarboru a nakrájame ju na kocky 3 x 3 cm. Do zredukovaného sirupu vložíme nakrájanú rebarboru a 2 – 3 minútky povaríme. Rebarboru vyberieme a necháme vychladnúť. Sirup dáme znova redukovať, pokiaľ nezhustne. Hotovým vychladnutým sirupom zalejeme rebarboru.
- 2
Krehké cesto: Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtky a znova šľaháme. Pridáme múku a mlieko a zamiesime cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade hodinu oddýchnuť.
- 3
Mrvenička: Všetky suroviny dáme spolu do jednej misky. Stuhnuté maslo nastrúhame nahrubo. Ručným mixérom vyšľaháme na hrubú konzistenciu, ktorá pripomína krupicu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a uložíme na plech, navrch dáme hotový kompót a zasypeme ho mrveničkou. Pečieme 18 minút pri 185 °C. Nakrájané koláčiky servírujeme s vanilkovo-limetkovým krémom zo smotany typu creme-fraiche, z práškového cukru, limetkovej šťavy a vanilkového struku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu