Rebarborový koláč fotorecept
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 19. júna 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
| 350 ml |
|
| 4 PL |
|
| 1 na šťavu a kôru |
|
| kúsok |
|
| 75 g |
|
| 20 g |
|
| 750 g |
|
| Krehké cesto: | |
| 115 g |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 225 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL studené |
|
| Mrvenička: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem rebarbory vložíme do jedného hrnca a necháme variť, pokiaľ sa neodparí polovica tekutiny. Medzitým ošúpeme rebarboru a nakrájame ju na kocky 3 x 3 cm. Do zredukovaného sirupu vložíme nakrájanú rebarboru a 2 – 3 minútky povaríme. Rebarboru vyberieme a necháme vychladnúť. Sirup dáme znova redukovať, pokiaľ nezhustne. Hotovým vychladnutým sirupom zalejeme rebarboru.

- 2
Krehké cesto: Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtky a znova šľaháme. Pridáme múku a mlieko a zamiesime cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade hodinu oddýchnuť.

- 3
Mrvenička: Všetky suroviny dáme spolu do jednej misky. Stuhnuté maslo nastrúhame nahrubo. Ručným mixérom vyšľaháme na hrubú konzistenciu, ktorá pripomína krupicu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a uložíme na plech, navrch dáme hotový kompót a zasypeme ho mrveničkou. Pečieme 18 minút pri 185 °C. Nakrájané koláčiky servírujeme s vanilkovo-limetkovým krémom zo smotany typu creme-fraiche, z práškového cukru, limetkovej šťavy a vanilkového struku.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu