
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Provensálske kurča
Komerčný recept NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Živá strava - Sýta chuťovka z mrkvy
Výborné a výdatné jedlo, ktoré dokáže telo zasobiť aj niekolko hodín.

Zapečená šparglička
... jednoduchý a lahodný recept iba zo 4 surovín... milovníkom špargličky odporúčam... :)

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Levanduľové keksíky s medom
Aj vy milujete nádherné voňavé kvetinky levandule? Upečte si z nich chrumkavé a zdravé špaldové sušienky...

Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...

Čokoládové tyčinky
Recept mám z knihy od Jenny White - Tri stačia. Nechcelo sa mi moc vypekať. tak...

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Čokoládové krúžky
Recept na tieto koláčiky podobné nášmu lineckému pečivu som dostal od mojej Francúzskej kamarátky Chloé. Sú...

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

Pizza v hrnčeku
Zmiešame múku a kypriaci prášok do hrnčeka a pridáme mlieko. Zamiešame a vznikne nám cesto...

Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...

Vianočný chlieb
Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko...

Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...

Lístkové rezy s rumovou polevou
Listov cesto si rozpolíme a na pomucenej doske rozválkame na dva pláty (velkost velkého plechu). Obidva...

Kuracie stehno s bryndzovo-kôprovou plnkou
Oddychový obed z kuracích stehien, ktoré som dnes naplnila bryndzovo-kôprovou plnkou. veľmi chutné...

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...