
Detské rezy z vločiek
Recept zo starej kuchárskej knižky ma zaujal tým, že tam idú vločky a tvaroh.

Tofu cesnakové sušienky
Tieto sušienku sú zdravá náhrada čipsov, tyčiniek alebo iných slaných krekrov. Chutia výborne. ...

Tofu v papierikoch
Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí...

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Diamanty s brusnicami
Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte....

Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.

Olivové jednohubky
Vždy, keď príde nečakaná návšteva a chladnička je skôr prázdna, ako plná. Padne vhod...

Bezlepkové marlenka guľôčky
Medové pláty podrvíme. Pridáme maslo, skaramelizované kondenzované mlieko a med. Vypracujeme hmotu, z...

Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...

Ruská zmrzlina
tento recept som našla v časopise pre ženy. robievam ho celé leto, niekedy aj v...

Praclíky - slané
Tento recept som dostala od priateľky vyskúšala som a odvtedy to pečiem pre celú rodinku najmä na...

Dusená cvikla s kvakou
V jeden večer som sa rozhodla vyskúšať kvaku na viac spôsobov, a využiť všetku zeleninu, ...

Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.

Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia
Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky...

Zimné lečo KĽAČNOVô
Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna....

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...

Cestoviny s králičím ragú
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané...

Cheesecake s rozpečenými jahodami
Som si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá...

Rizoto z tekvice
Najlepšie, keď je pomarančová trebars na pečenie, alebo hokaido. , môže byť aj biela potom použijeme...

Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....

Seriál na pokračovanie - diel VI. Konfitovaný paprikový bôčik plnený klobásou
Klasický varený paprikový bôčik, alebo lalok sa na zabíjačkách robí bežne. Mňa napadla ...

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

Teľacia sviečkovica na strapačkách
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a...

Valentínska bábovka
Kedže je už Valentína, tak som upiekla aspoň bábovku v ružovej farbe svojmu priateľovi.

Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert
veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické"...