Fazuľová torta
Fazuľová torta

Fazuľová torta s mandľami

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 29. marca 2019
Fazuľová torta s mandľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g sterilizovanej
4 ks
40 g (môže byť aj ryžová)
2 KL holandské
1 KL
80 g
1 bal.
štipka
Krém:
250 g
200 g
80 g mleté
podľa chuti (alebo amaretto)
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a najemno rozmixujeme tyčovým mixérom.

  2. 2

    Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenia a pečieme na 180 °C prvé 4 minúty pri teplovzdušnej funkcii, zvyšných 11 minút klasicky. Potom skontrolujeme stred piškóty špáradlom, a ak je po vytiahnutí čisté, piškótu vyberieme z rúry. Koláč nie je dobré dlho sušiť v rúre, aby si zachoval vláčnosť.

  3. 3

    Pripravíme krém zmiešaním všetkých surovín.

  4. 4

    Keď už piškóta nie je horúca, preklopíme ju a stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí prekrojíme v strede a naplníme 2/3 krému. Zvyšným krémom potrieme vrch koláča a ozdobíme, napríklad ovocím.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: