Fazuľová torta s mandľami
František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 29. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 29. marca 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 500 g sterilizovanej |
|
| 4 ks |
|
| 40 g (môže byť aj ryžová) |
|
| 2 KL holandské |
|
| 1 KL |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 80 g mleté |
|
| podľa chuti (alebo amaretto) |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a najemno rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 2
Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenia a pečieme na 180 °C prvé 4 minúty pri teplovzdušnej funkcii, zvyšných 11 minút klasicky. Potom skontrolujeme stred piškóty špáradlom, a ak je po vytiahnutí čisté, piškótu vyberieme z rúry. Koláč nie je dobré dlho sušiť v rúre, aby si zachoval vláčnosť.
- 3
Pripravíme krém zmiešaním všetkých surovín.
- 4
Keď už piškóta nie je horúca, preklopíme ju a stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí prekrojíme v strede a naplníme 2/3 krému. Zvyšným krémom potrieme vrch koláča a ozdobíme, napríklad ovocím.
Tiež fazuľová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu