Foto: lia66
Chcela som zmenu, tak som vymýšľala...vzniklo z toho toto...
Suroviny
6ks |
|
120g |
|
4 pl |
|
120g |
|
1ks |
|
40g |
|
punčovina: | |
-každý podľa svojho vkusu ja som použila zbytky z korpusu z nadýchaných tortičiek a |
|
|
|
|
|
štipku na zafarbenie -koľko čoho nepíšem:proste odhadom...veď vy ste tu šikulky, poradíte si |
|
KRÉM STRACCIATELLA: | |
250g/ml (poch.smotana) |
|
250g/ml |
|
100g |
|
cca polku Sáčku |
|
1ks |
|
Postup
-
1
NA KORPUS:vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny...zašľaháme smotanu, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom...cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie-rozotreme stierkou a pečieme na 180st...cca 20 min.
- 2
Vychladnutý korpus môžme potrieť rumom(ja kvôly deťom nedávam)-myslím, že chuťovo bude ešte lepší...a naň natrieme "punčovinu"-zmiešame všetky potrebné ingrediencie.
- 3
Na punčovinu natrieme striaccatella krém:jogurt(smotanu) zmiešame s vanil.cukrom...šľahačku vyšľaháme...Margot nastrúhame na hrubo...stužovač zašĺaháme jemne do jogurtu(smotany) a pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú Margot-jemne premiešame a natrieme na punčovinu...necháme stuhnúť v chlade minimálne 4 hodiny! PS:osobne si myslím, že lepší(krajší)efekt by bol, keby som nastrúhala čokoládu na varenie(alebo viac percentnú) namiesto Margotky, ale bohužiaľ som nemala...a ešte niečo-korpus síce nebude vysoký, keď ho upečiete, dajte plech s vyšším okrajom(ja som mala rozmer 25x25cm)-to preto, lebo korpus budete "nadstavovať"...a ešte sa ospravedlňujem, že som nepridala fotky z postupu-nenapadlo ma odfotiť. Dobrú chuť želám-koláčik je fantastický!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu