Punčovo-stracciatellové rezy

lia66 - fotkalia66, 30. januára 2012
Punčovo-stracciatellové rezy
Foto: lia66

Chcela som zmenu, tak som vymýšľala...vzniklo z toho toto...

Suroviny

6ks
120g
4 pl
120g
1ks
40g
punčovina:
 -každý podľa svojho vkusu ja som použila zbytky z korpusu z nadýchaných tortičiek a
štipku  na zafarbenie -koľko čoho nepíšem:proste odhadom...veď vy ste tu šikulky, poradíte si
KRÉM STRACCIATELLA:
250g/ml (poch.smotana)
250g/ml
100g
cca polku Sáčku
1ks




Postup

  1. 1

    NA KORPUS:vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny...zašľaháme smotanu, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom...cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie-rozotreme stierkou a pečieme na 180st...cca 20 min.

  2. 2

    Vychladnutý korpus môžme potrieť rumom(ja kvôly deťom nedávam)-myslím, že chuťovo bude ešte lepší...a naň natrieme "punčovinu"-zmiešame všetky potrebné ingrediencie.

  3. 3

    Na punčovinu natrieme striaccatella krém:jogurt(smotanu) zmiešame s vanil.cukrom...šľahačku vyšľaháme...Margot nastrúhame na hrubo...stužovač zašĺaháme jemne do jogurtu(smotany) a pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú Margot-jemne premiešame a natrieme na punčovinu...necháme stuhnúť v chlade minimálne 4 hodiny! PS:osobne si myslím, že lepší(krajší)efekt by bol, keby som nastrúhala čokoládu na varenie(alebo viac percentnú) namiesto Margotky, ale bohužiaľ som nemala...a ešte niečo-korpus síce nebude vysoký, keď ho upečiete, dajte plech s vyšším okrajom(ja som mala rozmer 25x25cm)-to preto, lebo korpus budete "nadstavovať"...a ešte sa ospravedlňujem, že som nepridala fotky z postupu-nenapadlo ma odfotiť. Dobrú chuť želám-koláčik je fantastický!!!

Diskusia k receptu

tykadielko
musí byť úžasný....šupky - hupky ku mne a pokúsime sa ho upiecť :D
sneica
vyzera pekne ...punc aj stracitelu lubim...:)