Úžastná pochúťka, hebké cesto sa rozplýva na jazyku a kto má rád chuť gaštanov, príde si na svoje.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vyšahajte vaječné bielky. Zvlášť vyšahajte žĺtky s 2 baleniami gaštanového pyré. Zmiešajte a pečte vo vymastenej, múkou vysypanej tortovej forme na 160 °C cca 45 minút.
- 2
Po vychladnutí korpusu ho rozkrojte na 3 časti. Šľahačky vyšľahajte so stužovačmi. Posledné gasťanové pyré vyšľahajte s 1 dcl mlieka a s 2 vanilkovými cukrami. Potom zmiešajte so šľahačkou.
- 3
Jednotlivé časti torty pospájajte plnkou. Tú natrite aj na vrch torty. Môžete ju posypať so strúhanou čokoládou alebo obliať roztopenou čokoládou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-torta-bez-muky-a-cukr...