Gaštanová torta bez múky

borka171 - bez fotkyborka171, 8. apríla 2012

Úžastná pochúťka, hebké cesto sa rozplýva na jazyku a kto má rád chuť gaštanov, príde si na svoje.

10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
8 ks surové
2 ks kelímková
2 ks
2 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Vyšahajte vaječné bielky. Zvlášť vyšahajte žĺtky s 2 baleniami gaštanového pyré. Zmiešajte a pečte vo vymastenej, múkou vysypanej tortovej forme na 160 °C cca 45 minút.

  2. 2

    Po vychladnutí korpusu ho rozkrojte na 3 časti. Šľahačky vyšľahajte so stužovačmi. Posledné gasťanové pyré vyšľahajte s 1 dcl mlieka a s 2 vanilkovými cukrami. Potom zmiešajte so šľahačkou.

  3. 3

    Jednotlivé časti torty pospájajte plnkou. Tú natrite aj na vrch torty. Môžete ju posypať so strúhanou čokoládou alebo obliať roztopenou čokoládou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

marijanna
robila som ju ako tortu v kvadratnom pekaci a mne vysla sucha, myslim s praškovymi šlahačkami, trebalo by ich dat viac, ale inak je ok
mazis
Ešte som ju nerobila,ale už som ju jedla a je výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia