Makové rezy s vanilkovo-čokoládovým krémom fotorecept
Nás víkendový zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto (3 x): | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 KL |
|
| na špic noža |
|
| 3 PL celý |
|
| Krém: | |
| 800 ml |
|
| 3 bal. |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 1 KL |
|
| Na vrch: | |
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 300 ml (36 % na zdobenie) |
|
| 1 bal |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL celý |
|
| Na natieranie: | |
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a celý mak a na trikrát som preosiala do cesta a opatrne vmiešala vareškou.
-
3
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Piekol sa 10 min. Pripravila som takto isto i ďalšie 2 cestá a piekli sa podobne. Nechala som ich chladiť na mriežke.
-
4
Všetky 3 korpusy upečené.
-
5
V mlieku som rozmiešala Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Kým sa puding chladil vymiešala som maslo s cukrom do peny.
-
6
Nechala som roztopiť bielu čokoládu.
-
7
Striedavo som čokoládu a puding vmiešala do maslovej hmoty a napokon poriadne vyšľahala. Napokon som pridala vanilkovú arómu.
-
8
Hotový krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
-
9
Zostavila som koláč. Na spodok som uložila jeden korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
-
10
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
11
Položila som druhý korpus a natrela som ho horúcim lekvárom a krémom.
-
12
Zakryla som ho tretím korpusom.
-
13
Uložila do chladničky na noc.
-
14
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som koláč a dala stuhnúť. Zo smotany, cukru a Smetafixu som urobila hustú šľahačku, naplnila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
-
15
Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu