Kokosové hviezdičky s mandľovou plnkou - bezlepkové fotorecept
Foto: zuzka193
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
a šťava z 1/2 menšieho citróna |
|
štipka |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1/2 balíčka |
|
50 g |
|
Mandľová náplň : | |
125 ml |
|
50 g |
|
100 g, strúhané |
|
100 g, , alebo biela poleva |
|
|
|
Poleva : | |
5 lyžíc |
|
1 lyžica,horúca |
|
1 lyžica |
|
a rozpustená tmavá čokoláda na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
3
Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky a necháme aspoň na pol hodiny odležať.
-
4
Takto odležané cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrajujeme hviezdičky.
-
5
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 - 10 minút v rúre vyhriatej na 170°C.
-
6
Pripravíme si mandľovú plnku. Uvaríme si kokosové mlieko s práškovým cukrom a mandľami tak dlho, až sa odparí tekutina a hmota zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Premiešame so zmäknutou bielou polevou a mandľovým likérom.
-
7
Upečené a vychladnuté hviezdičky po dve zlepujeme vychladeným mandľovým krémom.
-
8
Zlepené koláčiky polejeme cukrovou polevou a ozdobíme plátkami mandlí .
-
9
Po zaschnutí polevy ešte hviezdičky postriekame rozpustenou čokoládou.
Diskusia k receptu