Linecké pečivo
Linecké pečivo

Hebučké linecké koláčiky

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 13:00
Hebučké linecké koláčiky
Foto: Jana Štrbková

Drobné pečivo z lineckého cesta na veľkonočnú nôtu.

25 ks
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g studené
60 g
1 bal.
 štipka
2 ks
260 g
2 PL studená
300 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Studené maslo nastrúhame na veľkých očkách do misky, pridáme preosiaty práškový a vanilkový cukor, štipku soli, žĺtky, múku a 2 PL studenej vody. Vypracujeme hladké cesto ručne alebo v šľahači s lopatkovou násadkou. S lineckým cestom treba pracovať veľmi rýchlo, aby sa maslo, ktoré obsahuje, neroztopilo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenú dosku vyložíme vychladnuté cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,3 – 0,5 cm. Vykrajujeme ľubovoľné dvojice vzorov.

  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút dozlatista.

  4. 4

    Vrchné diely koláčikov posypeme ešte teplé práškovým cukrom. Spodné diely natrieme marhuľovým džemom a spojíme.

Diskusia k receptu