Hebučké linecké koláčiky
foodblog Medové motúzy, včera 13:00

Foto: Jana Štrbková
Drobné pečivo z lineckého cesta na veľkonočnú nôtu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Studené maslo nastrúhame na veľkých očkách do misky, pridáme preosiaty práškový a vanilkový cukor, štipku soli, žĺtky, múku a 2 PL studenej vody. Vypracujeme hladké cesto ručne alebo v šľahači s lopatkovou násadkou. S lineckým cestom treba pracovať veľmi rýchlo, aby sa maslo, ktoré obsahuje, neroztopilo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
- 2
Na pomúčenú dosku vyložíme vychladnuté cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,3 – 0,5 cm. Vykrajujeme ľubovoľné dvojice vzorov.
- 3
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút dozlatista.
- 4
Vrchné diely koláčikov posypeme ešte teplé práškovým cukrom. Spodné diely natrieme marhuľovým džemom a spojíme.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu