Šošovicový šalát
Foto: tinniadarko
Tento nenáročný šalát môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu ale aj na zahnanie menšieho hladu spolu s hriankou.
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g (uvarená) |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1/2 strúčika |
|
1 ČL |
|
|
|
podľa potreby |
|
(alebo pomarančová) |
|
Postup
-
1
Do nádoby vložíme šošovicu, pridáme nakrájané paradajky, papriku, póru, najemno nastrúhanú mrkvu a nastrúhaný, prípadne pretlačený cesnak. Premiešame.
- 2
Šalát ochutíme soľou, pridáme olej ( môže byť aj olej z vlašských orechov) a pokvapkáme šťavou z citróna či pomaranča, ale taktiež môžeme pridať miesto toho ryžový či klasický ocot - jednu polievkovú lyžičku.
- 3
Na koniec ešte dobre premiešame a šalát podávame posypaný sezamovými semienkami, prípadne ľanovými… hocičím čo by vám tam pasovalo.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež Šošovicový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu