Foto: methi
Postup
-
1
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho v tlakovom hrnci domäkka.
-
2
V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a strúhaný zazvor a strúhaný cesnak a restujeme, kým cibuľa nie je mäkká a vôňa surového zázvoru sa nestratí.
-
3
Pridáme kurkumu, mletý koriander a nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka nerozpadáva. Necháme vychladnúť.
-
4
Kým cibuľovo-paradajková zmes chládne zohrejeme si inú, čistú panvicu. Pridáme biely mak a kokos a na slabom ohni opekáme, kým sa kokos nevysuší a mak zmení farbu na slabo hnedú. Aj túto zmes necháme vychladnúť.
-
5
Potom obe zmesi dáme do mixéra, pridáme 250ml vody, v ktorej sa varil hrach a vymixujeme na hustú omáčku. Túto omáčku vrátime naspäť do hrnca, v ktorom sme restovali cibuľu a paradajky.
-
6
Pridáme uvarený hrach, 200ml vody, v ktorej sa hrach varil a soľ. Premiešame a omáčku privedieme do varu.
-
7
Pridáme garam masala, premiešame...
-
8
... na slabom ohni, prikryté varíme 10 minút. Ak by karí príliš zhustlo môžeme pridať troška vývaru z hrachu, ak vám ešte zostal. Ak nie, pridajte troška vody.
-
9
Podávame s dusenou ryžou.
vďaka za Tvoje pre mňa veľmi zaujímavé recepty. Bohužiaľ som si ale z nich možno ani jeden neuložil. Vieš prečo? Lebo zvyčajne obsahujú mne úplne neznáme ingrediencie (napr. tu "garam masala". Bol by pre Teba problém vždy uviesť, čím sa dajú na Slovensku nahradiť pre Teba síce bežné, ale tu pre mnohých neznáme ingrediencie ? Ďakujem pekne.
@methi , výborný recept, ako vždy....