Celozrnné racio chlebíky ovsené fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 20. novembra 2013
Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept)
Foto: iva63

zdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky Zobraziť celý popiszdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky tak trochu na sladšie... na zvýraznenie chute som pridala strúhané jablko a posekané vlažské orechy...výsledok bol veľmi zaujímavý, bola som spokojná

25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1 PL
1 PL
1 ks
1/2 hrnček
1 hrnček




Postup

  1. 1

    použila som tieto dva druhy múky

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ako odmerka na suroviny mi v recepte poslúžila táto nádobka s objemom 250ml, teda jeden hrnček

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do misky vložíme obidva druhy celozrnných múk, ovsené otruby aj ovsené vločky, semienka

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme sirup pšeničný aj med tekutý

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    postrúhame si jedno jablko a vložíme ho do zmesy aj s ostatnými zvyšnými surovinami uvedenými v rozpise receptu...najskôr miešame lyžičkou, potom môžeme pracovať rukami

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na plech dáme pečiaci papier, pripravíme si šialku s vodou, ruky si poriadne navlhčíme a pripravenú hmotu poriadne pritlačíme - rozložíme po celom plechu...povrch dôkladne uhľadíme vlhkými dlaňami

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pred pečením si rozkrájame chlebíky na potrebnú veľkosť

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    môžeme zvoliť obdlžniky...pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200st...asi 25 minút...teplota aj dlžka pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečené chlebíky vyberieme z rúry

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    preložíme na mriežku,kde ich necháme dôkladne vychladnúť

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prajem dobrú chuť-:)

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    upečené racio celozrnné chlebíky si môžeme skladovať napríklad v sklenenej nádobe

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    v uzavretej nádobe vydržia dlho čerstvé

    Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

valeri
suuuupeeeer, tuším, už viem, čo budem zajtra robiť
elixir
Perfektné :) Myslíš,že by som mohla nahradiť otruby viac vločkami? Moja skrinka s múkami a vločkami a müsli už praská vo švíkoch, neodvažujem sa dokúpiť čosi nové, kým sa čosi iné nevyprázdni, ale toto by som si už dala čo najskôr. :)
iva63
@elixir samozrejme, nič nepokazíš ak otruby nedáš...pridaj jednoducho jeden hrnček vločiek, je na tebe či zvolíš celé alebo tie rozdrvené...naozaj sa nemusíš držať iba tých surovín, čo som uviedla ja...ak nemáš pšeničný sirup, tak si ho nahraď sirupom javorovým,jačmennýn alebo ryžovým.. alebo ho vynechaj a daj si iba med...len tie dve PL tekutého sladidla si recept vyžaduje-:) ale Ty si určite poradíš-:) a pri tvojom výbere surovín, ktoré máš k dispozícii to určite budú vždy iné a nové racio chlebíky-:) recept je veľmi flexibilný, len si treba zvoliť tú správnu chuť-:) ďakujem za nahliadnutie a ozvi sa, ako chlebíky chutili
iva63
@izabella ďakujem...pochvalu práve od Teba si veľmi vážim-:)
@valeri je to veľmi jednoduchá a rýchla príprava... tak si dôkladne navlhči ruky pri tom rozťahovaní hmoty na plech... a pusti sa zajtra do toho, som zvedavá ako budeš spokojná s receptom...ďakujem
@margaretka ďakujem-:) za nahliadnutie receptu
havino
tak a je to tu, super, teším sa, bude sa piecť a hlásiť stav pečenia, vieš, že tie moje múky z mlyna si robia čo chcú občas, dakujem za receptík, 5*
coldbery
je to krásne vzhľadove ...samé fajné a zdrave ingredencie ...ukladám do KK a skusim ....hmmm...:)
iva63
@havino tak ty môžeš rovno použiť nejaké iné ingrediencie a budeme mať hneď nové racio chlebíky na svete-:))) budem sa tiež rada Tebou inšpirovať...ale aj tieto moje chutia výborne! ďakujem-:)
martamm
Ivka, hneď po prečítaní názvu som tipovala Teba, ako autorku a tušenie ma nesklamalo. Zasa si nám pripravila perfektný racio receptík. Môžem sa spýtať, či sú tieto chlebíky sladké?
iva63
Marti, jediným sladidlom sú 2 pl zdravého sirupu alebo medu plus jablko...ale nie, nie je to vyslovene sladké..chuťje výborná...soľ tam nejde, ale kombinácia surovín a chuť celozrnných múk dávajú tomu výbornú chuť... čiže kludne si môžeš chlebík natrieť napríklad zdravou pomazánkou alebo maslom....nie je to tvrdé...nie je to knäckebrot... a úplne super sú tam tie sekané orechy...vyskúšaj a určite budeš spokojná...máme rovnaké chuťové poháriky-:)))
marianna76
Ivka... super... aj za recept, aj za rady... myslím, že skoro vyskúšam. Musia byť fajn šťavnaté od jablčka a zároveň pevné... Ďakujeme.
rea1
recept sa mi páči aôe iné by som sa chcela spýtať: tá misa na poslednom obrázku - koľko má rokov? :-))
iva63
@rea1 s potešením ti prezrádzam, že tá sklenená misa s vrchnákom je oveľaaa staršia ako ja-:)))
root
Keď už racio (čo nie je moja šálka kávy), tak aspoň domáce - musím oceniť správny prístup!
eviana
Ivka, že wooooou... sánka dolu aj klobúk, máš môj obrovský obdiv :)
mariamka
musim sa pridat a ulozit, raz na ne pride cas ! :)) vyzeraju velmi chutne, ste fakt odbornicka :)
iva63
@marianka ďakujem, si milá...a poprosím "tykanie"...ďakujem-:)
@hannah22 ďakujem, za hodnotenie, uloženie aj hviezdičky-:)
irenaw
ty si moja racio-pekárska inšpirácia :-)
fatima30
ahoj prave mam v rure tvoje chlebicky len som tam nikde nenasla sol nedava?nechyba tam?mozu sa jest aj vecer:-)?
iva63
@fatima30 chuť týhto racio chlebíkov je skôr neutrálna, čiže ani sladká ani slaná...soľ tam nejde vôbec...sladidlom sú pšeničný slad, med a jablko...chuť zvýrazia aj celozrnné múky...
nemohla som Ti odpovedať včera, keď si mala chlebíky v rúre, nakoľko až dnes čítam tvoj komentár-:) ...ako sa ti vydarili? bola si s chuťou spokojná? samozrejme, že si môžeš aj sama zvoliť potrebné suroviny, ovocie sa dá zameniť za iné alebo aj sušené, taktiež sa môže vynechať slad a med a potom si pridaj soľ...to je už na chuťových bunkách každého z nás-:)
fatima30
praveze mi chutili aj som si pomrazila ale ako sladkost ja neviem s lekvarom.....ok ale ja som si dala na to paradajkovoslnecnicovu pomazamlu bolo to super ale ta sladkost mi prekazala tym ze ta pomazanka bola slana ale inak super......uz ich mam napisane v zositku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia