Foto: iva63
zdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky Zobraziť celý popiszdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky tak trochu na sladšie... na zvýraznenie chute som pridala strúhané jablko a posekané vlažské orechy...výsledok bol veľmi zaujímavý, bola som spokojná
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
použila som tieto dva druhy múky
-
2
ako odmerka na suroviny mi v recepte poslúžila táto nádobka s objemom 250ml, teda jeden hrnček
-
3
do misky vložíme obidva druhy celozrnných múk, ovsené otruby aj ovsené vločky, semienka
-
4
pridáme sirup pšeničný aj med tekutý
-
5
postrúhame si jedno jablko a vložíme ho do zmesy aj s ostatnými zvyšnými surovinami uvedenými v rozpise receptu...najskôr miešame lyžičkou, potom môžeme pracovať rukami
-
6
na plech dáme pečiaci papier, pripravíme si šialku s vodou, ruky si poriadne navlhčíme a pripravenú hmotu poriadne pritlačíme - rozložíme po celom plechu...povrch dôkladne uhľadíme vlhkými dlaňami
-
7
pred pečením si rozkrájame chlebíky na potrebnú veľkosť
-
8
môžeme zvoliť obdlžniky...pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200st...asi 25 minút...teplota aj dlžka pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
-
9
upečené chlebíky vyberieme z rúry
-
10
preložíme na mriežku,kde ich necháme dôkladne vychladnúť
-
11
prajem dobrú chuť-:)
-
12
upečené racio celozrnné chlebíky si môžeme skladovať napríklad v sklenenej nádobe
-
13
v uzavretej nádobe vydržia dlho čerstvé
@valeri je to veľmi jednoduchá a rýchla príprava... tak si dôkladne navlhči ruky pri tom rozťahovaní hmoty na plech... a pusti sa zajtra do toho, som zvedavá ako budeš spokojná s receptom...ďakujem
@margaretka ďakujem-:) za nahliadnutie receptu
@hannah22 ďakujem, za hodnotenie, uloženie aj hviezdičky-:)
nemohla som Ti odpovedať včera, keď si mala chlebíky v rúre, nakoľko až dnes čítam tvoj komentár-:) ...ako sa ti vydarili? bola si s chuťou spokojná? samozrejme, že si môžeš aj sama zvoliť potrebné suroviny, ovocie sa dá zameniť za iné alebo aj sušené, taktiež sa môže vynechať slad a med a potom si pridaj soľ...to je už na chuťových bunkách každého z nás-:)