
Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...

Morčacie prsia na netradičný spôsob
Toto mäsko výborne chutí našej rodine i známym. Je originálne a netradičné.

Hviezda s Nutellou
Keď som tento koláčik vyskúšala, mal veľký úspech a každý chcel vedieť recept. Dúfam, ...

Kysnuté rožky troch chutí
Z uvedených surovín vymiesime vláčne cesto a necháme ho kysnúť. Potom ho rozdelíme na osem bochníkov....

Čvachtavé halušky
Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z...

Pečená zelenina
Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len...

Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...

Živánska pochúťka
Uvarené zemiaky v šupe nakrájame, opečieme na oleji, dochutíme soľou a nasekaným rozmarínom.

Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

Bramborák s kuracou pečeňou na cibuli
BRAMBORÁK sa unás robí iba samotný , alebo ako príloha k hubovej ...

Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom
Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam...

Výborný tortový korpus
Korpus som piekla vo väčšej forme o priemere 23 cm . Jeho výška je 5, 5...

Kuracia pečeň restovaná s paprikou
Chutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť...

Ázijské rezance - menu na Silvestra
Včera jsem od dcery mého přítele dostala dárek v podobě knížky Babicových receptů a protože je...

Arabská špecialita - mahshi
Plnené cukety a hroznové listy. Je to môj prvý recept na vareche a dúfam sa vám to...

Štolverkové rezy s karamelom
Pre moju návštevu som upiekla skvelé štolverkové rezy s karamelom...

Vajnorský osúch
Ide o miestnu "špecialitu" z Vajnor (dnes miestna časť Bratislavy), oblížete si všetky prsty :-).

Galantína
Tento recept mňa naučila moja dcéra, ktora si ho skušala doma počas študia na hotelovej akademi....

Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle
Zdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia,...

Pečené morčacie krídla na pive Radler
Tento víkend sme mali celý na krídlach. V sobotu na kuracích a dnes na morčacích. Vyskúšala som...

Kváskové pizzovníky
Už týždeň hľadám vhodný recept na túto úžasnú pizzovú dobrotu. Našla som veľa rôznych receptov...

Mrkvové koláčiky
Recept som našla na internete, ale trocha som ho pozmenila. Chuťovo sú výborné...

Smotanový koláčik s broskyňami
Ľahučký a chutný koláčik. Všetko sa zmieša dokopy, ovocie na vrch a je to....

Tvarohová vášeň
Môj muž lubi všetko tvarohové a tento zákusok som chcela uplne inak spraviť. lenže smotana sa...

Kuracie prsia obalené po sicílsky
Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v...

Pečené plnené paradajky
Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na...

Schwarzwaldská roláda
Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, ...