Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme fotorecept
Foto: Izabella929
Opäť som piekla na tento víkend. Tentoraz piškótové rezy s makovým krémom, ktorý som doplnila vanilkovými venčekmi s griotkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2 x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
8 PL |
|
80 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
3 PL celý |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
3 PL |
|
200 g (na polevu) |
|
Postup
-
1
Najprv som pripravila dva rovnaké piškótové korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do vaječného základu, opatrne vmiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rovnako som pripravila aj druhý piškótový korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.
-
4
Krém: Do mlieka som pridala detskú krupicu zamiešala a uvarila hustú kašu. Ihneď som hrniec s kašou postavila do studenej vody, aby kaša rýchlo vychladla. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a opäť spolu vyšľahala.
-
5
Do krému som primiešala griotku.
-
6
Napokon som pridala celý mak a krém premiešala.
-
7
Krém som rozdelila na dve časti.
-
8
Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
-
9
Na vychladnutý lekvár som natrela polovicu makového krému.
-
10
Na krém som poukladala do radu venčeky. Venčeky som doteraz na plnenie zákuskov ešte nepoužila, toto bolo po prvýkrát.
-
11
Aby som sa poistila, že zákusok pekne nakrájam, natrela som všetky venčeky griotkou.
-
12
Na venčeky som naniesla druhú polovicu krému.
-
13
A zakryla druhým piškótovým korpusom. Koláč som uložila na tri hodiny do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho 3 kg cukru a vrátila do chladničky a nechala chladiť celú noc.
-
14
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Vrchný korpus som natrela horúcim lekvárom a keď stuhol, poliala som čokoládovou polevou.
-
15
Krajala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Milá @haji ,posielam ochutnávku poštovým holubom...aj v duchu všade vykvitli mini sirotku,tak som ozdobila zákusky...krásnu nedeľu ak tebe @haji ...
Tak už som musela niečím zamestnať rozum,aby som trošku ovplyvnila ťažké myšlienky...ešte som nerobila s tymi vencekmi....ale jedna naviac chuť okrem maku aj chuť venceka...dobre chute spolu ladia...ďakujem ti veľmi pekne za komentár ..
Áno po dlhšom čase som zase niečo nové vymyslela...aby som nevyšla z formy...
Ďakujem pekne za komentár...
Písala som @ háji o suchú...strašné je sucho a napriek tomu sa všade vyseminili a rozkvitli mini sirotky...také su male milucke...
Myslíš, že by sa do tvojich rezov dali použiť aj kakaové venčeky?
Dali by sa použiť,ale sú omnoho krehkejsie ako vanilkové a teda hrozí,že pri krájaní sa rozsypu,,,vyskúšala som a dala som jeden kakaový venček a všetko sa sypalo pri krájaní...ich štruktúra je iná..ďakujem za komentár..
Už som bola na odchode ,ale zatvorili hranice...ďakujem za komentár...
Ďakujem pekne za tvoj komentár...
Viem veľmi dobre aké je zloženie týchto výrobkov...nerobím to každy deň ,takže som vyskúšala...ale položím ti otázku...bola som v Maďarsku v sukromnom mlyne kde melú obilie len pre farmárov,teda len čo si sám na poli dopestuje...čo myslíš aká je tá čerstvo zomleta psenicna múka podľa teba? Mlynár mi povedal ,ale ty sa môžeš k tomu vyjadriť...tvoj názor ma zaujíma..z čoho sa pecu tie všelijaké
keksíky,ktoré si môžeš kúpiť v nákupných centrách?Pečie si mlynár kvalitný chlieb z tej čerstvo mletej múky?
Nepeciem s piškótami a keksami každý zákusok...ale položím ti otázku...bola som v Maďarsku s dukromnom mlyne kde mlynár melie múku len od farmarov,ktorí si dopestovali obilie a teda i pšenicu na svojich poliach...mlynár mi povedal aká je tá čerstvo mletá múka z pšenice dopestovanej na jeho poli...odpovedz mi prosím ťa,je tá múka kvalitná a aké sú koláče z tejto múky podľa teba...ja odpoveď poznám ,ale tvoj názor ma zaujíma,lebo ty predsa všetko vieš...
Viem veľmi dobre z čoho sa vyrábajú a čo obsahujú...ďakujem za komentar
Nuž čo,ostáva mi ho len urobiť:-)))
Ďakujem pekne za komentár...