Makový jablčníček

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. marca 2014

Veľmi jednoduchý, ľahký a šťavnatý zákusok plný chuti a takmer bez prehreškov :)

8-10
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
3 - 4 ks
1 PL
1 bal.
4 ks
Navrch:
3 ks
2 čl
1 čl
1 PL
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame mletý mak, med, nastrúhané jablká na hrubom strúhadle, kypriaci prášok a žĺtka zo 4 vajec - všetko spolu poriadne premiešame. Z bielkov si pripravíme sneh, ktorý potom pomaly vmiešavame do masy. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do jemne predhriatej rúry na cca 20-30 min. (každá si pozná, ako rúra pečie:) pri 180°. Či je korpus urobený zistíme, keď pichneme do stredu špajdlu. Ak sa na ňu nič nelepí korpus je hotový. Pečie sa pomerne krátko - predsalen tam nie je múka, čiže jediné čo sa musí upiecť sú vajíčka.

  2. 2

    Kým sa pečie cesto nastrúhame si ho hrnca tri jablká na hrubom strúhadle, pridáme lyžicu medu, a zázvor a škoricu podľa chutí (my máme radi keď je to jemne naštipkalé od zázvoru:) a podlejem pár lyžicami vody. Chvíľku povaríme na najvyššom ohni, kým sa voda takmer neodparí a natrieme zmesou trochu ochladnutí korpus - necháme vychladnúť do špajzu a tararáá - môžme bez výčitiek mlsať :)

    Makový jablčníček  - obrázok 2

Diskusia k receptu

pacik
Koláčik je lákavý, určite vyskúšam a dávam *****
tiginko
super, robievam podobné bez múky, ale aj bez vajec, makovo-jablkové muffiny, keď sa mi podarí nafotiť ich niekedy skôr, než sa zjedia, tiež pridám recept. Chválim a čo najskôr vyskúšam
tiginko
inak recept máš asi z Veselých boruvek, že? Až na ten vrch...
habakukurica
Ďakujem za komentáre :)

Inak pôvodný recept na cesto som našla niekde na internete (myslím, že to bolo asi na nejakej paleo stránke), ale ten bol z 8 vajec a orechmi a cukrom. Ja som ho časom upravila na túto podobu a vrch je moja obľúbená kombinácia jablko-zázvor-škorica. Veselé borúvky nepoznám, ale pozriem :)
nika182
mňam mak, jablká, škorica, zázvor :) super receptík:)
livinka
@tiginko mne sa tento recept veľmi páči, ale nejem vajíčka, tak keby si sa podelila o ten recept na muffinky, bola by som ti veľmi vďačná ;)
rulik
tento istý Ti visí aj na Toprecepty.cz
krtlik
ahoj, piekla som ho vcera, bez zazvoru kedze sme doma nemali, postriekany troskou horkej cokolady a ozdobeny orechami. Mal velky uspech, je naozaj uzasnyyyy! dakujem za skvely recept!
havino
ejha, vdaka @katka78 som objavila daľší makový bez múky, nepostrehla som ho tu, ukladám, vyskúšam, páči sa mi