Foto: kecemis
Na Slovensku som pouzival kapra alebo sumca, ale da sa pouzit i ina ryba. Ja som pouzil lososa tentokrat. Tento recept mam od Zobraziť celý popisNa Slovensku som pouzival kapra alebo sumca, ale da sa pouzit i ina ryba. Ja som pouzil lososa tentokrat. Tento recept mam od svojej mamicky, ktora nam ho robila vzdy ked sme mali cerstvu rybu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu som zbavil koze a nakrajal na kocky priblizne 2x2cm, posolil som ju a nehal postat priblizne 1/2 hodiny. Medzicasom som si pripravil suroviny,ktore budem potrebovat. Cibulu som nasekal na drobno, ako aj papriku (ja som pouzil len zelenu), paradajky pokrajam na drobnejsie kusky a aj cukinu. Kto ma domace leco moze ho kludne pouzit.
-
2
Na rozohriatom oleji orestujeme pripravenu na drobno nakrajanu cibulu.
-
3
Pridam nakrajanu papriku, paradajky a cuketu. dobre premiesam a neham dusit asi 5 min, potom to posypem mletou cervenou paprikou a neham to podusit este 3-4 minuty, kym cuketa trochu nezmekne.
-
4
Pridam paprikovu pastu a dobre premniesam.
-
5
Neham to varit na strednom stupni priblizne 4-5 minut za obcasneho pomiesania.
-
6
Do takto pripravenej omacky dam nakrajanu rybku, podlejem teplou vodou, priblizne 100ml, alebo podla potreby a povarime niekolko minut, tak aby sa jednotlive rybacie lupene uz uz mali odlupovat od seba, ale stale pritom kocky ryby drzia pokope. Nakoniec podla chute dame sol a korenie. Podavam podla chute s cestovinou, ryzou, alebo ako ja v tomto pripade s knedlou. Chuti vyborne aj s chlebom, alebo pecivom. Dobru chut.
Diskusia k receptu