Rybací paprikáš

kecemis - fotkakecemis, 10. augusta 2012
Rybací paprikáš
Foto: kecemis

Na Slovensku som pouzival kapra alebo sumca, ale da sa pouzit i ina ryba. Ja som pouzil lososa tentokrat. Tento recept mam od svojej mamicky, ktora nam ho robila vzdy ked sme mali cerstvu rybu.

4-5
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250-300 g
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
3-4 PL
2 PL
0.5 KL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu som zbavil koze a nakrajal na kocky priblizne 2x2cm, posolil som ju a nehal postat priblizne 1/2 hodiny. Medzicasom som si pripravil suroviny,ktore budem potrebovat. Cibulu som nasekal na drobno, ako aj papriku (ja som pouzil len zelenu), paradajky pokrajam na drobnejsie kusky a aj cukinu. Kto ma domace leco moze ho kludne pouzit.

    Rybací paprikáš - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriatom oleji orestujeme pripravenu na drobno nakrajanu cibulu.

    Rybací paprikáš - obrázok 2
  3. 3

    Pridam nakrajanu papriku, paradajky a cuketu. dobre premiesam a neham dusit asi 5 min, potom to posypem mletou cervenou paprikou a neham to podusit este 3-4 minuty, kym cuketa trochu nezmekne.

    Rybací paprikáš - obrázok 3
  4. 4

    Pridam paprikovu pastu a dobre premniesam.

    Rybací paprikáš - obrázok 4
  5. 5

    Neham to varit na strednom stupni priblizne 4-5 minut za obcasneho pomiesania.

    Rybací paprikáš - obrázok 5
  6. 6

    Do takto pripravenej omacky dam nakrajanu rybku, podlejem teplou vodou, priblizne 100ml, alebo podla potreby a povarime niekolko minut, tak aby sa jednotlive rybacie lupene uz uz mali odlupovat od seba, ale stale pritom kocky ryby drzia pokope. Nakoniec podla chute dame sol a korenie. Podavam podla chute s cestovinou, ryzou, alebo ako ja v tomto pripade s knedlou. Chuti vyborne aj s chlebom, alebo pecivom. Dobru chut.

    Rybací paprikáš - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Stredoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá

Diskusia k receptu

medulienka122
robievam rybací paprikáš, ale s cuketou som ešte nerobila-vyskúšam, keď mi pripláva nejaká čerstvá ryba:-)
zdezda
fantázia, bez tej paprikovej pasty by to nebolo "vončo", narobil si mi chute, už aby ten môj rybár išiel opäť na úspešný lov:-)
evusik
na tomto by som si určite pochutila, len to chce čerstvú rybu :-) krásne foto....
3sandra3
tak sa mi to zapáčilo, že to musím vyskúšať,,, šup do kk
kecemis
Dakujem za vase komentare. Skutocne ma potesili a este viac ma potesi ak mi date vediet ako vam chutilo ak sa rozhodnete vyskusat tento recept. Dakujem. Zelam vam vsetkym pekny weekend.
salinka
Ryba na akykolvek sposob vitana. Urcite velmi chutne a farebne lakajuce jedlo.
jarunka
Zase nieco nove, rybaci paprika som este nejedla, nieto este varila. Ulozene, vyskusam tiez z lososa.