Foto: maartina
Pridávam ďalšiu z radu tekvicových polievok ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 menšia alebo maslová |
|
2 |
|
1 strúčik |
|
1 |
|
1 |
|
1 |
|
alebo bujón |
|
180 ml alebo šlahačka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na ozdobu: |
|
opečená |
|
|
|
opečená |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny ...
-
2
Tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame ...1/4 dáme bokom a pokrájame na drobné kocky, poslúži nám na záver. Mrkvu, petržlen, zemiak a 1 cibuľu tiež pokrájame.
-
3
Na masle speníme cibuľu, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, mrkvu, petržlen, zemiak, tekvicu a všetko spolu opečieme.
-
4
Zalejeme vývarom a necháme variť asi 20min.
-
5
Po uvarení polievku rozmixujeme a zjemníme smotanou na varenie alebo šľahačkovou smotanou (na 1.obr. mám šľahačkovú smotanu, no tú som napokon nepoužila, nakoľko v chladničke som mala ešte kelímok smotany na varenie). Dochutíme soľou, korením, majoránom a necháme prejsť varom.
-
6
Na panvici na troške oleja opečieme 1 pokrájanú cibuľu, tekvicu a jadierka. Prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme tekvicu do mäkka.
-
7
Podávame s opečenou cibuľou, jadierkami, kúskami tekvice a syra ...dobrú chuť
Diskusia k receptu