Foto: mitzy
Keď som chodievala ešte do kaviarničiek v starom meste, objavila som čaro mrkvového koláču. Na Vareche je množstvo krásnych receptov na túto mňamku. Nuž, Zobraziť celý popisKeď som chodievala ešte do kaviarničiek v starom meste, objavila som čaro mrkvového koláču. Na Vareche je množstvo krásnych receptov na túto mňamku. Nuž, pridávam aj ja jednu, tú svoju.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček mleté |
|
Poleva/plnka: | |
100 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
alebo citrónová |
|
50 g |
|
Ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Hrnček má 250 ml. Vajcia vyšľaháme s cukrom metličkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Mrkvy nastrúhame.
- 2
Do vajec s cukrom prilejeme olej, mlieko, prisypeme múku s práškom do pečenia. Premiešavame. Nakoniec pridáme nastrúhané mrkvy a mleté vlašské orechy. Cesto vylejeme do vymastenej vymúčenej formy. Ja som použila tortovú.
- 3
Pečieme cca 35-40-45 minút v rúre na 180-tich stupňoch. Toto treba odsledovať vzhľadom ku peci, hustote cesta aj forme a priebežne koláč kontrolovať. Koláč necháme po upečení vychladnúť vo forme. Vyklopíme ho z formy a navrch nanesieme vrstvu krému vymiešaného zo surovín. Urobíme si čoko polevu a ozdobíme. Necháme vytuhnúť v chlade pár hodín a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
paci sa davam link :) dohliadac.sk/akcia/banovecka-natierka/5853...
kludne i tvaroh jemny nehrudkovy miesto natierky sa da pouzit.
dakujem velmi pekne Haji, vzdy potesi, ked potesis komentom :)
ďakujééééééééééééém :-) zase som sa priučila, ste milá...
A ked mi to neda, tak dnes ho jednoducho kolaciska upeciem znovu vecer s tymi dvomi hrncekmi mrkvy a dam potom vediet, ako som dopadla.