Parížska roláda

dogagador - fotkadogagador, 14. novembra 2011
Parížska roláda
Foto: dogagador

tento recept mam od kamosky a robim ho casto, lebo je to uplna balada

20
porcií
20 minút
príprava
10 - 12 minút
na 175 - 180 °C

Suroviny

20 dkg
8 ks
4 dkg
10 dkg nasekané
  na potretie papiera na pečenie
750 ml
6 dkg
6 dkg
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    10 dkg cukru vyslahat s bielkami a 10 dkg cukru vyslahat so zltkami, spojit, premiesat, pridat 4 dkg kakaa a 10 dkg posekanych orechov. Na pekac dat jemne maslom natrety papier na pecenie, masu vyliat a do rury vyhriatej na 200 st C vlozit. Po vlozeni znizit teplotu na 175-180 st C a piect 10 - 12 minut. Skusit spajglou, ci sa uz nelepi a vybrat, poprasit mukou, polozit novy papier zvrchu a preklopit na dosku. Nechat vychladnut.

  2. 2

    750 ml smotany na slahanie uvarit so 6 dkg kakaa a 6 dkg praskoveho cukru, dat na 24 hodin do chladnicky, potom vyslahat, natriet na cesto, poukladat banany a zarolovat. Povrch natriet tiez parizskou slahackou, ozdobit ako chcete, dat do chladnicky a potom uz len mlsat.

  3. 3

    toto som fotila a dokumentovala pre mojho syna, ktory chcel prekvapit svoju milovanu manzelku

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
Najprv som sa čudovala, že je recept bez fota, ale potom na picase koľko fotiek. Super nápad, super fotky a super komentáre. Aj som sa veru od srdca zasmiala. Nuž neostáva mi nič iné, len uložiť do KK rubrika Super a čoskoro vyskúšať.
dakujem. garantujem, ze bude chutit kazdemu. jedna moja kolegyna sa vyjadrila : "it is worth to die for it" = "hodne pre to umriet" - co je doslovny preklad, ale znamena, ze je to fakt balada
A ja presne tento recept robievam aj niekoľkokrát do roka. Všetky tri generácie ho zbožňujú a vrelo doporučujem,je báječný,ľahučký,nemá chybu !
Máš ho krásny :-) A dobre,že som ho tu dnes našla, chystala som sa ho sem dať
dogagador, dakujem za rychlu odpoved, ale zial ani Tvoj
maly link "fotky" nejde otvorit. Je to velka skoda, rada by som
Tvoj postup a Tvoje komentare k Tvojej fantastickej rolade
citala. Ale upeciem ju celkom iste na Novy rok. Cokoladovu
plnku podobnu robim do zakusku Rigo Janci a mame ju
velmi radi. :-)
asi som slepá lebo ja tam žiadne fotky ani fotopostup nevidím a ked kliknem na ten odkaz fotky tak sa mi ukáže len toto:
Webové albumy programu Picasa
Preskúmať
Ľutujeme, stránka sa nenašla.
a ani ten link neukáže viac
@dogagador : Toto mi vrhlo pri otvorení : " Dôležité! Adresa tejto stránky sa zmenila. Aktualizujte záložky. "
Teraz funguje. Ty si mohla otvoriť, pretože Picasaweb načítal z tvojho PC. Z cudzieho to nešlo. :-)))

Pridaj komentár k receptu: