Parížska roláda

dogagador - fotkadogagador, 14. novembra 2011
Parížska roláda
Foto: dogagador

tento recept mam od kamosky a robim ho casto, lebo je to uplna balada

20
porcií
20 minút
príprava
10 - 12 minút
na 175 - 180 °C

Suroviny

20 dkg
8 ks
4 dkg
10 dkg nasekané
  na potretie papiera na pečenie
750 ml
6 dkg
6 dkg
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    10 dkg cukru vyslahat s bielkami a 10 dkg cukru vyslahat so zltkami, spojit, premiesat, pridat 4 dkg kakaa a 10 dkg posekanych orechov. Na pekac dat jemne maslom natrety papier na pecenie, masu vyliat a do rury vyhriatej na 200 st C vlozit. Po vlozeni znizit teplotu na 175-180 st C a piect 10 - 12 minut. Skusit spajglou, ci sa uz nelepi a vybrat, poprasit mukou, polozit novy papier zvrchu a preklopit na dosku. Nechat vychladnut.

  2. 2

    750 ml smotany na slahanie uvarit so 6 dkg kakaa a 6 dkg praskoveho cukru, dat na 24 hodin do chladnicky, potom vyslahat, natriet na cesto, poukladat banany a zarolovat. Povrch natriet tiez parizskou slahackou, ozdobit ako chcete, dat do chladnicky a potom uz len mlsat.

  3. 3

    toto som fotila a dokumentovala pre mojho syna, ktory chcel prekvapit svoju milovanu manzelku

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
a vazne do cesta nejde ziadna muka, cize je to super aj pre bezlepkovu dietu.
vyskúšam a potom sa vyjadrím.Moje veľké deti milujú koláče bez múky a preto ďakujem za recept