Foto: alex100
Toto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si ani nespomeniem v akej relácii to spravil Jozef Zobraziť celý popisToto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si ani nespomeniem v akej relácii to spravil Jozef Pročko. Vyskúšali sme to a výsledok bol ohromný. Je to jednoduché a chutné nedeľné jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostíme, ide to ľahko. Na alobal dáme trochu oleja aby sa stehno neprilepilo. Vykostené kuracie stehná osolíme a položíme kožou na spodok na alobal. Mäso jemne posypeme kari korením. Cesnak pokrájame na drobné kúsky a tiež dáme rovnomerne na každý kus mäsa. Nakoniec na každý kus dáme 2-3 krabie surimi tyčinky
-
2
Mäso stočíme do malej roládky. Netreba ničím viazať ani spájať, bude to držať alobal.
-
3
Mäso zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a pečieme 50 minút na 200 stupňoch
-
4
Potom mäso z alobalu vyberieme, necháme ešte asi 10 minút pogrilovať na plechu, aby bola kožka fajná chrumkavá
-
5
Potom už len naložíme na tanier a zjeme. Dobrú chuť
Diskusia k receptu