Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever)

adeja - fotkaadeja, 8. júna 2013
Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever)
Foto: adeja

Korpus mám od @ivosenka , jednoznačne najlepšie čo som kedy piekla a jedla. Recept na korpus teda udávať nebudem, ale určite ho vyskúšajte. Ak Zobraziť celý popisKorpus mám od @ivosenka , jednoznačne najlepšie čo som kedy piekla a jedla. Recept na korpus teda udávať nebudem, ale určite ho vyskúšajte. Ak torta, tak takáto. Robila som ju pre sestru na narodeniny, plnku a ozdobenie som si vymyslela sama, výsledok bol nad moje očakávania, dokonca hostia skonštatovali, že som mala spraviť väčšiu :D....možno nabudúce ;) Nahliadnite a ochutnajte aj vy ;)

Suroviny

500 ml
1/2 bal
 podľa vlastného výberu




Postup

  1. 1

    Najprv si samozrejme pripravíme korpus, ktorý je perfektne rozpísaný u používateľky @ivosenka. Ja prikladám foto už po upečení a vychladnutí.

    Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever) - obrázok 1
  2. 2

    Korpus som si prekrojila na 3 pláty. Naplnila som ich veľmi jednoducho pripraviteľnou plnkou :) vyšľahala som šľahačku ( ja kupujem takú tú rastlinnú. čo používajú originál v cukrárni je to také litrové balenie ako mlieko, je veľmi dobrá lebo je pevná a nie je potrebné pridávať tam žiadne stužovače.) ja som však PRE ISTOTU pridala ten stužovač dr.Oetker čo sa pridáva za studena,ale len polovicu balíčka a úplne to stačilo. Natrela som na plát,ktorý som potrela ešte pred tým džemom, dala VEĽA ovocia, prikryla druhým plátom, tiež natretým džemom, opäť som na šľahačku dala kopu ovocia, to som prikryla tretím plátom a celú tortu som ešte zakryla zvyšnou šľahačkou.

    Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever) - obrázok 2
  3. 3

    no a toto som na záver obalila do "marcipánu", ktorý som vytvorila z tých penových jojo cukríkov, ja som ale použila HARIBO biele - roztopila som ich v sklenenej miske v mikrovlnke a do roztopených som vmiešavala práškový cukor až kým sa mi hmota nezdala vhodná na vaľkanie, nesmie sa vám lepiť na ruky :) Nejaký ten kúsok som priiarbila potravinárskym farbivom a vytvorila som ružičky, srdiečka ...

    Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever) - obrázok 3
  4. 4

    No a z tohto všetkého vám pod rukami vznikne neuveriteľná kombinácia chutí, ktorá zachutí každému. U nás toho bolo málo... Dobrú chuť ! :-)

    Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever) - obrázok 4

Diskusia k receptu

staja
Veľmi pekná tortička, so šľahačkou a ovocím je výborná. Tú šľahačku keď neminieš, koľko vydrží v chladničke?
elysa
krásna, a tiež by som rada vedela o tej šľahačke, koľko vydrží po otvorení?
danila
ako sa volá tá šľahačka a kde sa dá kúpiť? daj nám vedieť...
evanaaa
Šľahačku som tuším videla v Jednote, ale aj mňa by zaujímalo, ako sa používa. Je škoda, že sa nevyrába v menšom, aspoň v pol litrovom balení,alebo aj menej,na jednorazové použitie.
adeja
@staja @elysa mala by sa zuzitkovat po otvoreni,avsak ja som ju uz mala otvorenu ajdlhsie,v chladnicke a na kvalite nestratila :-)
adeja
@danila @evanaaa veru neviem,ja ju kupujem u nas v cukrarni,ale pozriem sa ako sa to vola a kde to vyrabaju,pripadne odfotim :-)
staja
@adeja , - čo je to dlhšie 3 dni alebo 2-3 týždne vydržala a nepokazila sa tá smotana?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia