Foto: nanacel
V poslednej dobe sa neviem dojesť chlebíka tohto typu. Miešam rôzne druhy múky s MixB ... pohánkovú, amaranthovú, PromixT, zemiakovú.... Vyskúšajte.
na 250 °C
Postup
-
1
V 1dcl vody rozmiešame droždie. Pridáme všetky múky, jablčnú vlákninu, olej, soľ a zvyšok vody a vymiesime na hladké cesto. Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
- 2
Do rúry dáme zapekaciu misu. Zahrejeme na 250°C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy, zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 minút. Potom bez pokrievky ešte 10 minút. Nakrájame až po vychladnutí.
- 2
Mix B je bezlepková zmes múky od firmy Schar, da sa kupit v lekarnach, zdravych vyzivach ...
Nemam vypocitane kolko chlebik vyjde, ale tipujem to tak na 1,80 EUR, kedze Mix B mám z lekarne na predpis (inak stoji viac) a ostatné muky mam z vlastneho obchodu zdravej vyzivy.
Po x tých pokusoch upiect bezlepkový chlieb som natrafila na tvoj recept a musim povedat,že už doma ani iný nepeciem.dakujem za tento skvelý recept.možem sa opýtat,kde robím chybu,že mi vrch chlebíka vzdy velmi popraská?ničim ho podla tvojej rady nenatieram,ani nerobím zarezy na bochniku,ked ho vkladam do rury.
dakujem za vase hodnotenia, velmi ma potesili
s Promix T: 350 MIxB, 140g PromixT, 10g jablčnej vlakniny
Jablčná vláknina je taký prášok (pektín), inak výborné do chlebíka je aj psyllium :)