Hrnčekový slivkový jogurtový koláč s mrveničkou fotorecept
Je mäkký, šťavnatý, sladkokyslý a patrí medzi moje obľúbené koláče. Na rýchlu prípravu a pečenie vám stačia ruky, hrnček a drevená varecha...
Suroviny
| Mrvenička maslovo-rumová: | |
| 70 g studené |
|
| 8 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (40 %) |
|
| Cesto jogurtové: | |
| 1 hrnček 10% (300 ml) |
|
| 0,5 hrnčeka |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 50 ml (40 %) |
|
| Ovocie: | |
| čerstvé neprezreté |
|
|
|
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si prstami pripravím mrveničku z masla, hrubej múky, kryštálového cukru a polievkovej lyžice umu. Odložím do chladničky.
- 2
Slivky umyjem, osuším, rozdelím na polovičky a odkôstkujem. Nechávam bokom.
- 3
Všetky suroviny na cesto spolu poriadne vymiešam v miske lopatkou.
- 4
Hustejšie cesto rozotieram rovnomerne na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech 20 x 35 x 5 cm. Na rozotreté cesto husto ukladám – reznou hranou šikmo do cesta (na šikmého stojaka) polovičky sliviek – viď fotku. Naukladané slivky zvrchu trochu posypem škoricovým cukrom a potom ich posypem všetkou maslovo-rumovou mrveničkou.
- 5
Dávam piecť do vyhriatej rúry najprv 7-10 minút na 200 stupňov a následne znížim teplotu na 175 stupňov a koláč pečiem ešte 20-25 minút. Kontrolujem špajľou.
- 6
Upečený koláč nechám vychladnúť, potom nakrájam.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu