Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Strúhaný tvarohovo-višňový koláč
Tento strúhaný koláč som robila prvýkrát. Vďaka višniam je šťavnatý, chutil nám....
Slivkové guľky bez lepku
Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta....
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...
Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...
Bezlepková a bezmliečna žemľovka
Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.
Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...
Guláš s jablkami
Pliecko pokrájame na väčšie kúsky, obalíme v múke a opečieme na bravčovej masti. Zalejeme ho...
Cestoviny na zeleno
Mám rada cestoviny na akýkoľvek spôsob, preto inšpirácia aj pre ostatných :-)
Misky so zemiakovým páperím
Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek....
Černé pletenky plněné chilli pastou a papričkama
Černé pletenky jsem vymyslela na jednu veselou párty. Pálivost byla vysoká, ale i jedinci, ...
Kysnuté bezlepkové koláče s ovocím a mrveničkou
Viete, prečo máme všetci tak radi kysnuté bezlepkové koláče s ovocím? Lebo ich môžeme jesť po celý rok. Dajú sa pripravovať s čerstvým ale aj mrazeným ovocím....
Prekladaný trhací koláč s marcipánom
Tento marcipánový kysnutý koláč sa nekrája, každý kúsok lahodnej dobroty sa pohodlne odlomí.
Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...
Hutný guláš bombajstický
Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Smotanová majonéza s pečiarkami (šapiňónmy).
majonéza k predchádzajúcemu receptu ale nielen k tomu.
Zbojnícky šalát
Je to recept pravdepodobne ten naozaj pravý, na šalát, ktorý má rôzne názvy ako Rumcajs, Rumpeľ a Zbojnícky....
Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Bezlepkové cuketovo-makové rezy s citrónovou polevou
Zákusok je vďaka cukete jemne vláčny a vďaka citrónovej poleve dokonalo svieži.
Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Nepečené kokosové mango rezy
Prvýkrát som skúšala kokosové mlieko s kurkumou, preto tá krásna žltá farba. Dostala som orechy...
Muffiny s čokoládkou (foto)
Tieto muffinky si obľúbia najmä deti ale aj dospelí si prídu na svoje keďže muffiny nie sú...
Špargľové obdĺžničky
Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si...