Foto: iva63
chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misy, hákmi miesime cesto
-
2
pridáme 3 polievkové lyžice tekvicových jadierok
-
3
rukou domiesime cesto...(ja som si ruku namočila do vody, aby sa mi cesto nelepilo) ...trochu z vrchu pomúčime a prikryjeme ľanovou utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť
-
4
cesto takto vykysne
-
5
na doske rozdelíme cesto na 8 rovnakých dielov
-
6
každý diel tvarujeme do bochníka
-
7
z vrchu narežeme nožíkom a ozdobíme tekvicovými jadierkami
-
8
na plechu pokrytom pečiacim papierom necháme ešte chvíľu podkysnúť
-
9
rúru rozohrejeme na 200 stupňov
-
10
pečieme 20-25 minút...doba je individuálna, podľa typu rúry
-
11
upečené ihneď preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
-
12
prajem dobrú chuť!
-
13
a ešte pohľad v reze bochníka-:)
Diskusia k receptu