Celozrnné tekvicové bochníky fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 7. júna 2013
Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept)
Foto: iva63

chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!

8
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

140 g
110 g
50 g
250 ml
10 g
1,5 ČL
3 pl
Na posyp:




Postup

  1. 1

    všetky suroviny dáme do misy, hákmi miesime cesto

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme 3 polievkové lyžice tekvicových jadierok

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rukou domiesime cesto...(ja som si ruku namočila do vody, aby sa mi cesto nelepilo) ...trochu z vrchu pomúčime a prikryjeme ľanovou utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto takto vykysne

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na doske rozdelíme cesto na 8 rovnakých dielov

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    každý diel tvarujeme do bochníka

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    z vrchu narežeme nožíkom a ozdobíme tekvicovými jadierkami

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na plechu pokrytom pečiacim papierom necháme ešte chvíľu podkysnúť

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    rúru rozohrejeme na 200 stupňov

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pečieme 20-25 minút...doba je individuálna, podľa typu rúry

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    upečené ihneď preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prajem dobrú chuť!

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a ešte pohľad v reze bochníka-:)

    Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

iva63
@elixir ďakujem, veľmi rada pečiem a ešte radšej experimentujem so surovinami-:) posielam Ti srdečný pozdrav...
iva63
@afataga áno, trochu som im vylepšila "garderóbu"... tekvicové jadierka máme radi-:)
staja
Aj mne sa to páči, vyskúšam. Všetky experimenty mi síce nevyjdú, ale niektoré stoja za to.
martamm
Mńam, tie by boli super na raňajky, Ivka ale si mi narobila chute :)
staja
@angast , zips nie, lepšie sú tie gombíky a z tekvicových semienok budú super
bejgi
iva63, sú super receptík si ukladám a samozrejme vyskúšam :-)
iva63
ďakujem za všetky komentáre... teším sa, že vás môj recept oslovil...budem rada keď napišete pod recept, ako ste boli spokojní-:) tie tekvicové jadierka dodali bochníkom výnimočnú kyselkavú chuť! -:)
archaa
a takú mám presne rada! kyselkavú...ešte k tomu je to aj zdravé pečivko, skvelé Ivka!
marienka44
@Iva 63, krasne pecivko. Rada by som vyskusat,ale neviem, co pod pojmom muka chlebova a celozrnna si mam predstavit. Je to razna alerbo psenicna? Este som s takym nazvom v obchode nevidela. Najprv je napisany povod , zrno, napr. psenicna a potom celozrnna, napr. Kde dostanem tak oznacene muky, ako su v Tvojom recepte? Ja mam len spaldovu hladku, raznu celozrnnu, psenicnu celozrnnu strednu ap.
iva63
@marienka44 pšeničná múka celozrnná stredná...ražná múka hladká chlebová...ruskovská pšenično-ražná zmes...toto sú moje oblľúbené múky, ktoré rada používam...ešte som zabudla dodať samozrejme špaldovú celozrnnú alebo hladkú...Ak máš doma špaldovú múku,tak ju skombinuj iba z jedným druhom celozrnnej múky...ja kupujem všetky tieto druhy múk v hypermarkete, alebo v predajniach zdroj...
staja
@iva63 , vďaka za výborný recept, úspešne som ho vyskúšala - veľmi chutné a rýchle, experiment vyšiel:


iva63
@staja to je super! bochníky sú upiekla ukážkovééé-:) ďakujem, že si pridala foto a tiež tvoj komentár ma veľmi teší...ja som moje bochníky piekla v piatok a ešte dnes sú ako čerstvé...jeden som odložila do ľanovej utierky! chutil ako čerstvo upečený...takže môžeme ďalej experimentovať! prajem Ti krásny deň
jerica
@iva63 tvoje recepty sa dajú robiť aj bez popisu , foto reprezentácia ukážková , ďakujem za všetky tvoje recepty, teším sa na ďaľšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia